Kuulumisia kentältä

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Olemme uuden organisaatiorakenteen tuoman muutoksen myötä päässeet kiertämään valtakunnallisesti Icehearts-joukkueita tukitiimin muodossa. Näin tukitiimiläisenä on pakko sanoa, että Iceheartsissa on hyviä ihmisiä töissä, ihania lapsia mukana ja mahtavia yhteistyötahoja. Toiminnassa on läsnä paljon välittämistä ja rakkautta. Saan olla todella onnellinen, että saan olla jäsenenä näin hienossa ja innovatiivisessa järjestössä kuin Icehearts.

Tänä vuonna saamme Iceheartsiin uusia kasvattajia ympäri Suomen. Helsingissä aloittaa Esa, Vantaalla aloittivat Tommy, Mikko ja Anu, Tampereella Jyri, Ville, Arto ja Katja, Espoossa Lotta ja Marja, Keravalla Tuomas ja Lahdessa Max. Toivotammekin kaikki uudet kasvattajat oikein paljon tervetulleeksi hienoon työyhteisöön!

Iceheartsin laajentuminen tapahtuu väistämättä, mutta ei saa unohtaa kuitenkaan jo olemassa olevia ja jo toiminnoissa olevia joukkueita. Mitä siis kentälle kuuluu?

Viime vierailulla Seinäjoella kävimme Mikon, Velpen ja lasten kanssa keilaamassa. Seinäjoella Icehearts pojat ovat olleet Mikon luona kylässä ja ajelleet ruohonleikkurilla, tehneet kokon, jossa paistettiin makkaraa tulen laannuttua.

Riihimäellä Jarno sekä resurssikasvattaja Jukka painavat hommia Peltosaaren koululla. Riihimäen jäähalli sekä uimahalli ovat Iceheartsin käytössä ilmaiseksi. On mahtavaa, että kaupunki antaa tällaisia mahdollisuuksia järjestötoimijalle. Riihimäen poikien kanssa kävimme uimassa viime kerralla ja totesimme parhaan paikan olevan hyppytornissa.

Vantaalla Nellin tyttöjoukkue sijoittui salibandyssa historiallisesti hopealle ja tytöt pelasivat muutenkin uskomattoman hienon kevään. Jussin joukkue kävi Erasmus + nuorisovaihdossa Turkissa viiden nuoren kanssa. Jussin joukkue voitti salibandysarjassaan mestaruuden ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen. Pitkäkestoinen työ tuottaa hedelmää monella rintamalla! Tommin jalkapallojoukkueen kausi käynnistyi tiukoilla jalkapallo-otteluilla. A-P:n salibandykausi päättyi hienoihin tunnelmiin.

Helsingissä Timon ja Teron jääkiekkokaudet ovat paketissa ja nyt alkaa keskittyminen kesälaitumille tulevan vaelluksen jälkeen. Tompalla alkoi jalkapallokausi ja myös kesällä riittää Icehearts-pojille toimintaa mm. Helsinki cupin muodossa. Tonin pojat ovat päässeet jatko-opintoihin ja muutama Tonin poika on palkattu Iceheartsin oppisopimukseen Suutarilan joukkueeseen ja he valmistuvat nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajiksi. Teemun joukkue pyörii iltapäiväkerhon ja retkien tiimellyksessä.

Lahdessa Antti ja Tero tekevät antaumuksella töitä poikien kanssa ja Liipolan väki on hyvin taustalla kannustamassa joukkueita hienoihin hetkiin. Antin ja Teron tiimiin lyöttäytyi uusi kasvattajamme Max!

Ulvilassa Janilla alkaa viimeinen vuosi poikien kanssa ja sen jälkeen hän voi keskittyä täysin hallinnollisiin töihin. Kapun joukkuetta tapasin viimeksi kesäleirillä ja pojat olivat reippaita nuoria miehiä, joilla urheilu oli hyvin verissä.

Turussa Nikon joukkuetta olen myös nähnyt viimeksi kesäleirillä ja pojilla oli paljon kikkoja hihassa, kuten on kasvattajallakin. Pasin joukkue on kasvanut lyhyessä ajassa upeaksi kokoonpanoksi täynnä mahtavia poikia.

Espoossa Toman ja Karon joukkueet vaihtoivat jääkiekon jalkapalloon mikä olikin näin jalkapalloilijan näkökulmasta oikea päätös. Espoon jääkiekkojoukkue pelasi viimeisen jääkiekkoturnauksen viime viikonloppuna yhteisjoukkueella Helsingin kanssa. Vinskin ja Rikun joukkueet jatkavat kuningaslajin parissa. Syksyllä kävin Vinskin ja Rikun joukkueiden kanssa leireilemässä ja suosituimpia tekemisiä olivat korttirinki, koripallokenttä, makkaranpaisto ja kasvattajien tekemä hieno aarteenmetsästys.

Tampereen toiminta laajenee ja joukkueiden määrä kasvaa jo kahdeksaan. Saimme Tampereelle myös aluevastaavan Petrin. Petri toimii myös joukkueen kasvattajana. Antin joukkue pelaa pelinsä maailman pienimmässä salissa, mutta sepä ei näytä ryhmää haittaavan vaan meno on hurjaa.

Näin Icehearts kasvun aikakautena elämään kuuluu myös ikäviä ja surullisia uutisia. Oulussa Icehearts joutuu lopettamaan Jaken joukkueen kaupungin rahoituksen loppumisen vuoksi. Teemme kaikkemme, jotta Jaken pojat saavat tarvitsemansa tuen myös jatkossa.

Tampereella koimme suuren surun, kun kasvattajamme Eetu menehtyi. Eetun kuolema oli työyhteisöllemme ja Eetun lähipiirille ja joukkueen pojille musertava hetki. Ajatuksemme ovat olleet Eetun perheen, joukkueen ja Eetun ystävän, Icehearts-kasvattaja Rikun luona. Jouduimme pohtimaan monia näkökulmia ja kuinka asiat saadaan jotenkin edes raiteilleen. Onneksemme Eetun joukkueen sijaiskasvattajaksi lupautui Ville ja näin saimme turvattua Icehearts joukkueen arjen jatkumisen. Tampereella kriisityöryhmämme Miikan vetämänä sai asioita kuntoon ja nyt jo pystymme jotenkin elämään asian kanssa. Se, että unohdammeko koskaan on eri asia.

Vuoden tapahtumat ovat osoittaneet meille elämän ilon ja haurauden ja sen että ikinä emme voi tietää mitä elämässä koittaa seuraavana päivänä. Eletään siis sen mukaisesti ja koitetaan olla onnellisia joka ikinen päivä. Nautitaan elämästä!