Jos lapsesi tarvitsee erityistä tukea

Jos lapsesi tarvitsee erityistä tukea ja kunnassasi toimii Icehearts-joukkue, katso yhteystietolistasta oikean ikäryhmän kasvattaja ja ole suoraan häneen yhteydessä. Icehearts-kasvattaja tietää joukkueensa tilanteen ja täydentää joukkuetta sen kantokyvyn mukaan.

Icehearts-joukkue kootaan suunnilleen samanikäisistä lapsista (+- 1 v), samasta koulusta ja samalta alueelta. Icehearts-kasvattaja valitsee lapset joukkueeseen sen tilanteen ja kantokyvyn mukaan.

Icehearts-joukkueen niin sanottu ydinryhmä valitaan esikoulussa. Joukkueeseen tullaan keskimäärin 8 vuoden iässä. Icehearts-joukkue täydentyy alakoulun aikana ja mukaan siihen voi päästä myös 12 vuoden Icehearts-matkan varrella. Joukkueessa on yleensä 15–25 lasta.

Icehearts-toiminta ei ole vain harrastamista ja koulutyön tukemista, vaan kyse on tavoitteellisesta, kokonaisvaltaisesta ja pitkäkestoisesta lastensuojelutyöstä. Liikunta ja harrastaminen on Icehearts-toiminnassa ennen kaikkea sosiaalisen kasvatustyön väline. Harrastusryhmä on lapselle turvallinen, pysyvä ja kannustava kasvuyhteisö. Icehearts-toiminnassa jokainen joukkueen jäsen on yhtä tärkeä.

Jos lapsesi tarvitsee erityistä tukea ja kunnassasi toimii Icehearts-joukkue, katso yhteystietolistasta oikean ikäryhmän kasvattaja ja ole suoraan häneen yhteydessä.
20191014 120757

Apua ja tukea on tarjolla

Love 1

Apua ja tukea tarjoaa myös moni muu toimija. Ohessa vinkkejä ja linkkejä näistä muutamiin.

Jokaisella alueella on alueen omat lapsiperheiden palvelut, joihin voit tarvittaessa olla yhteydessä. Tukipalveluita voi etsiä oman kunnan verkkosivuilta. Myös seurakunta tarjoaa apua monella paikkakunnalla.

Apua löytyy kyllä.

Tietoa eri tukipalveluista löytyy THL:n sivuilta.

Tietoa muille kohderyhmille

DSC00944

Kunnille ja päättäjille

Luodaan yhdessä lapsille hyvä tulevaisuus Icehearts-toiminta kunnassa edistää lasten ja nuorten hyvinvointia kokonaisvaltaisella ja tutkitusti vaikuttavalla tavalla. Toiminta lisää alueellista hyvinvointia, vähentää syrjäytymistä ja parantaa

Lue lisää »
Kansikuva Some

Ammattilaisille

Icehearts-kasvattaja tekee tiivistä yhteistyötä opetus-, kasvatus- ja sosiaalityön ammattilaisten kanssa Icehearts-kasvattajat ovat opettajien, perheiden ja muiden lapsen kanssa toimivien aikuisten kasvatuskumppaneita. Jos etsit lapselle Icehearts-toimintaa,

Lue lisää »