Img 4

Kuntapäättäjä: luodaan yhdessä lapsille hyvä tulevaisuus

Iceheartsin kuntakumppanina edistät alueesi lasten ja nuorten hyvinvointia kokonaisvaltaisella ja tutkitusti vaikuttavalla tavalla. Toimintamme lisää alueellista hyvinvointia ja tuo kunnallesi taloudellisia säästöjä. Kuntakumppanuus Iceheartsin kanssa on investointi lapsiin ja nuoriin, kouluyhteisöön, perheisiin ja kestävään kuntatalouteen.

Kuntakumppaneillemme tehdyn kyselyn perusteella kunnissa ollaan tyytyväisiä Icehearts-toimintaan. Vastaajista 95 % on sitä mieltä, että Icehearts täydentää kunnan peruspalveluita ja on kunnalle erittäin tarpeellinen.

Yhden Icehearts-joukkueen kustannukset kunnalle ovat 60 000 euroa vuodessa ja kyse on avustuksesta järjestölähtöiselle ja yleishyödylliselle yhteisölle.

Avustuksesta solmitaan kumppanuussopimus, jossa toimintamallin pitkäkestoinen elinkaari huomioidaan eli tavoitteena on 12 vuoden yhteistyö. Toiminnan käynnistämisen reunaehtonamme on, että kunta sitoutuu vähintään kahden joukkueen käynnistämiseen, joka mahdollistaa työparityöskentelyn ja sisäisen tuen toiminnalle. Näin ollen kyse on 120 000 euron vuosikustannuksesta.

Kunnan näkökulmasta kyse on taloudellisesti merkittävästä satsauksesta, joskin summa on varsin pieni verrattuna korjaavien palveluiden kustannuksiin, joita toiminnalla pyritään ehkäisemään. Toiminnan kannalta tärkeää on, että kunta laaja-alaisesti sitoutuu Icehearts-toimintaan. Alussa tämä tarkoittaa mahdollisimman kattavaa yhteistä keskustelua kunnan johdon ja virkahenkilöiden kanssa.

Seinäkiipeily

Tietoa muille kohderyhmille

Kansikuva Some

Ammattilaisille

Icehearts on lastensuojelujärjestö, jonka kasvattajat tekevät tiivistä yhteistyötä alueensa muiden toimijoiden kanssa Jos etsit lapselle Icehearts-toimintaa, katso yhteystietolistasta alueellasi toimiva oikean ikäryhmän kasvattaja ja ole häneen suoraan

Lue lisää »
Blogi4 Scaled 1

Perheille

Jos lapsesi tarvitsee erityistä tukea Jos lapsesi tarvitsee erityistä tukea, voit katsoa yhteystietolistasta alueellasi toimivan oikean ikäryhmän kasvattajan ja olla suoraan häneen yhteydessä. Ryhmän lapset

Lue lisää »