Arjessa mukana

Lapset ja nuoret palaavat tällä viikolla kouluun ja syksyn harrastuksiin. Kevään kokemukset ja opit ovat onneksi tukenamme, kun lähdemme uuteen arkeen. Paluuta täysin normaaliin ei vielä ole ja luvassa on varmasti erityisjärjestelyitä, saippuaa ja käsienpesua, mutta myös useita iloisia jälleennäkemisiä! Meidän aikuisten tehtävä onkin nyt omalla esimerkillämme ja toimillamme varmistaa, että lapset ja nuoret saavat keskittyä olennaiseen eli iloon, oppimiseen ja kasvuun.

Icehearts-kasvattajat tukena koulutyössä

Koulujen siirryttyä keväällä etäopetukseen myös me Iceheartsissa jouduimme toki muuttamaan toimintatapojamme. Normaalisti kasvattajamme ovat joukkueiden alkutaipaleella lähes kolmasosan työajastaan koulussa lasten tukena sekä järjestävät nuoremmille lapsille iltapäivätoimintaa. Kevään aikana työ hieman muuttui ja kasvattajamme tukivat lapsia etäyhteyksin, mutta myös yksilöllisin tapaamisin auttaen lapsia ja nuoria koulutyössä ja koulutehtävissä.

Niiden Iceheartsin toiminnassa mukana olevien erityisen tuen tarpeessa olevien lasten osalta, jotka eivät voineet olla etäopetuksessa, olivat kasvattajamme mukana tukemassa lähiopetusta koulussa. Iltapäivätoimintaa toteutettiin sovelletusti käyttäen hyödyksi erityisesti ulkoilumahdollisuuksia.

Iceheartsin koulutyötä on muuten tutkittu THL:n toimesta ja tuloksista voit lukea täältä!

Yksilöllistä tukea tarpeen mukaan

Järjestötyön vahvuutena on se, että meillä oli ja on mahdollisuus tukea lapsia ja perheitä yksilöllisesti heidän tarpeistaan ja lähtökohdistaan käsin. Kahta samanlaista lasta tai perhettä ei ole! Keväällä osaa lapsista ja nuorista on saanut hakea ulkoilemaan kotiovelta, osaa lapsista ja nuorista sai sitä vastoin patistella ulkoa isommista joukoista takaisin kotiin. Osalle etäopiskelu aiheutti suuria hankaluuksia. Osalla keskittyminen ja oppiminen paranivat.

Iloisia olemme, että pystymme olemaan tukena juuri siellä, missä apua tarvitaan. Pystyimme tukemaan myös toisella asteella opiskelevia nuoria, jotka keväällä putosivat lounasavun ja tuen ulkopuolelle. Kasvattajamme panostivat heidän kohdallaan yksilölliseen tukiopetukseen ja arjen tukeen näin ylläpitäen turvallisia, terveellisiä rutiineja sekä hyvää kasvua ja oppimista.

Pitkäkestoinen ja sektorirajat ylittävä joukkueurheilun toimintamallimme onkin todistettu vahvistavan liikunnallisuuden lisäksi myös lasten ja nuorten sosiaalisia taitoja ja mielen hyvinvointia. Tutkimuksesta voit lukea lisää täältä.

Arjessa mukana

Elokuun ensimmäisinä viikkoina leireilimme tuttuun tapaan palauttaen rytmiä normaaliin arkeen. Onnellisia ja kiitollisia olemme siitä, että kesän harrastuksista ja leireistä huolimatta joukkueissamme ei ole ollut yhtään koronatartuntaa. Tästä suuri kiitos kaikille joukkueillemme vastuullisesta toiminnasta.

Nyt kun koulut alkavat ympäri Suomen, kasvattajamme ovat  jälleen koulujen pihoilla toivottamassa lapsia tervetulleeksi ja tukemassa koulutyössä niin pienempiä kuin suurempiakin oppilaita.

Arki ei varmasti ole vielä entisensä, mutta yhdessä vastuullisesti toimimalla ja toisiamme tukien tästäkin jälleen selvitään. Toivotamme kaikille iloa syksyyn! Pidetään kaikista huolta.