Iceheartsin vuosi 2018

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Meillä oli hyvä vuosi! Kasvoimme vuoden aikana kahdeksalla uudella joukkueella ja aloitimme toiminnan neljällä uudella alueella. Laajensimme vuoden 2018 aikana toimintaamme kahteen uuteen kaupunkiin, Keravalle ja Hämeenlinnaan. Vuonna 2018 Iceheartsin toiminnassa oli mukana 603 lasta. Joukkueita ja kasvattajia meillä oli 41. Heidän tukenaan oli hallinnon ja tuen työntekijöitä, resurssityöntekijöitä, opiskelijoita ja vapaaehtoisia. Työntekijöitä meillä oli yhteensä 54.

Toimintamme rahoitettiin pääasiassa kaupunkien avustusten turvin, mutta myös STEA:n, säätiöiden ja lahjoitusten avustuksella.

Tuloksellisuus ja vaikuttavuus näkyväksi

Olemme olleet onnekkaita, että toimintamme on päässyt usean tutkimuksen kohteeksi. Mm. THL:n pitkittäistutkimuksessa on osoitettu, että Icehearts-toiminta parantaa mukana olevien lasten kokonaisvaltaista hyvinvointia (lisää täältä) sekä koko koulun ja alueen lasten hyvinvointia (lisää täältä). Yhden Icehearts-joukkueen säästö yhteiskunnalle on laskettu olevan 2,8 miljoonaa euroa (lisää täältä).

Kehittelemämme ja vuoden 2018 alusta käyttöön ottamamme Jääsydän-sovellus tuottaa meille lisäksi tietoa siitä, mitä kaikkea kasvattajamme ja työntekijämme tekevät lasten hyväksi ja mitä vaikutuksia toiminnalla on. Keskimääräisesti kasvattajamme ovat lähes puolet työajastaan kouluissa joko koulutunnilla avustamassa tai järjestämässä iltapäivätoimintaa. Noin neljäsosassa kasvattajan työtä ovat tukitapaamiset joko yksilöllisesti, pienryhmässä tai perheen kanssa. Joukkueurheilua toiminnastamme on noin kuudesosa.

Iloksemme olemme saaneet todeta, että lähes kokonaisuudessaan kasvattajiemme työaika todella kuluu lasten ja nuorten parissa eikä esim. hallinnolllisiin tehtäviin. Seuraavassa sovelluksemme kehitysvaiheessa pääsemme tarkastelemaan tarkemmin toimintamme vaikutuksia.

Vuosikokouksissa laitettiin vuosi 2018 pakettiin

Icehearts koostuu kahdeksasta paikallisyhdistyksestä, kattojärjestö Suomen Icehearts ry:stä sekä vuonna 2018 perustetusta, Suomen Icehearts ry:n kokonaisuudessaan omistamasta, luonteeltaan yhteiskunnallisesta yrityksestä IH Finland Oy:stä.

Yhdistykset pitivät vuosikokouksensa maaliskuun aikana. Näiden vuosikokousten tärkeimpänä tehtävänä on päättää edellisvuoden tilinpäätöksen vahvistaminen ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle. Paikallisyhdistysten vuosikokouksissa vahvistetaan myös yhdistysten seuraavan vuoden toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksun suuruus.

Tilintarkastuskertomusten mukaan kaikkien Icehearts-yhdistysten tilinpäätökset antoivat oikean ja riittävän kuvan yhdistysten toiminnan tuloksesta ja taloudellisesta asemasta. Icehearts on vastuullinen toimija, jonka toiminta, talous ja prosessit ovat hyvässä kunnossa.

Hallitusten vapaaehtoiset jäsenet toiminnan tukena

Paikallisyhdistysten vuosikokousten yhteydessä valittiin myös paikallisyhdistysten hallitusten jäsenet seuraavalle vuodelle. Hallitusten ensisijaisena tehtävänä on Icehearts-joukkueiden ja kasvattajien tukeminen paikallisesti. Lisätietoa hallituksista ja hallituksen jäsenistämme löydät sivuiltamme kohdasta organisaatio.

Iceheartsin tukena toimii vankka joukko eri alojen asiantuntijoita, jotka antavat aikaansa ja osaamistaan paikallisten yhdistysten ja siellä toimivien joukkueiden hyväksi täysin vapaaehtoispohjalta. Olemme sydämestämme kiitollisia näille vapaaehtoisille, jotka mahdollistavat paikallisyhdistystemme toiminnan.

Hyvä vuosi 2018

Sähköistä dokumenttia viime vuodesta kertyi melkoinen määrä, joten päätimme koota vuoden 2018 tiivistetysti ruutupaperille. Vuodesta 2018 kertovan ruutupaperin löydät Youtube-kanavaltamme!

 

Lisätietoja:

Erika Turunen
Järjestöpäällikkö
Suomen Icehearts ry
erika.turunen@icehearts.fi
044 2400 349