Iceheartsin menestystekijöinä ovat sitoutuneet ja ammattitaitoiset kasvattajat, jotka tekevät työtä suurella sydämellä.

 

Icehearts ry:n toiminta käynnistyi Vantaalla vuonna 1996, jolloin perustettiin sosiaalinen urheiluseura, jonka tarkoituksena oli ennaltaehkäistä syrjäytymistä joukkueurheilun avulla. Icehearts toimintamallin ovat perustaneet poika ja isä, Ville ja Ilkka Turkka. Toimintamallin perustamisesta lähtien yhdistyksen tavoitteena on ollut valtakunnallinen järjestö, jotta mahdollisimman moni lapsi saisi mahdollisuuden harrastaa ja tuntea olevansa osa yhteisöä.

  • Kaikki Iceheartsin toiminnassa mukana olevat tekevät työtä suurella sydämellä. Menestyksemme ja vaikuttavuutemme taustalla on kasvattajien asenne ja sitoutuminen työhön, kasvattajien ammatillinen osaaminen, Icehearts-kasvattajakoulutus, vähäinen byrokratia, joustavuus, nopea reagointi tarpeeseen, saavutettavuus, sitoutuminen ja vastuullisuus sekä yhteistyö ja kumppanuus kaupungin kanssa. Teemme aktiivisesti ja pitkäkestoisesti töitä luodaksemme luottamusta niin Icehearts-lasten kuin heidän vanhempien että muiden toimijoiden kanssa.

”Ainut yhteistyökumppani joka ei käytä termejä, kuten meidän prosessi menee näin. Kasvattaja oikeasti ja aidosti tekee työtä lasten eteen. Icehearts-kasvattaja ei tee työtä meidän työntekijöiden laatimien prosessien mukaan vaan lapsen tarpeiden mukaan. Ja mikä mahtavinta, työntekijät ei aina vaihdu!” -lastensuojelun tehostettu perhetyö Malmi

Lue lisää Icehearts-työn tuloksista ja vaikutuksista: https://www.icehearts.fi/vaikuttavuus/

  • Hallinto
  • Hallitus

Icehearts joukkue

Ammatillisin perustein valittu joukkue toimii 12 vuotta. Kasvattaja tarjoaa pitkäkestoista, ammatillista kasvun tukea lapsille ja perheille, jotka ovat tuen tarpeessa. Icehearts-kasvattajan työpanos hyödyttää myös sosiaalitoimen ja opetustoimen ammattilaisten työtä.

Jokaisessa joukkueessa on noin 25 lasta. Icehearts-joukkueen johtajana toimii joukkueen kasvattaja, jolla on ammatilliset valmiudet kasvattajana toimimiseen. Jokainen kasvattaja kuuluu oman alueensa kasvattajatiimiin. Icehearts-joukkueita on tällä hetkellä Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Keravalla, Lahdessa, Riihimäellä, Hämeenlinnassa, Tampereella, Ulvilassa, Porissa, Turussa, Seinäjoella, Lappeenrannassa ja Joensuussa. Kaikkien kasvattajien yhteystiedot löytyvät yhteystiedoistamme.

Joukkuetoiminta on Iceheartsissa tärkeässä osassa, mutta kuitenkin se toimii vain välineenä sosiaalityön tekemisessä. Kasvattajien pääasiallinen työ koostuu koulussa tehtävästä tukityöstä sekä yksilö- ja perhetyöstä. Lapsille järjestettävä iltapäivätoiminta ja harrastustoiminta tähtää osallisuuden ja hyvinvoinnin lisäämiseen ja luo kiinnikkeen oman sukupuolen erityisyyteen. Icehearts-joukkueet osallistuvat oman ikäluokkansa normaaliin sarjaan. Lajeina ovat jääkiekko, jalkapallo ja salibandy.

Arvomme:

Lapsilähtöisyys
Pitkäjänteisyys
Läsnäolo
Luottamus

Mukana mahdollistamassa hyvän kierrettä:

Icehearts-kaupungit

Icehearts-kaupungit

Joensuun kaupunki Icehearsin kumppanina