Icehearts-nuoresta Icehearts-kasvattajaksi

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

”Pääsin lapsena Icehearts-joukkueeseen, joten tiedän, mitä joukkueen tuki voi muille samankaltaisille lapsille merkitä. Haluan tarjota heille saman, mitä joukkueeni kasvattaja minulle tarjosi.”

Samuel Karlsson on ensimmäinen Icehearts-nuori, josta tuli aikuisiällä Icehearts-kasvattaja. Hän aloitti työnsä Iceheartsissa alkuvuodesta 2023 ja varsinainen ryhmätoiminta käynnistyy 2016 syntyneiden poikien kanssa ensi syksynä. Samuelin tuleva joukkue toimii Vantaan Mikkolan alueella.

Samuel 31.5.2023

Polku Icehearts-nuoresta Icehearts-kasvattajaksi oli Samuelin toiveena pitkään. Icehearts-nuorena hän toimi järjestössä oppisopimuksella ja hankki samassa yhteydessä toisen asteen koulutuksen. Samuel työskenteli opiskelujen jälkeen HNMKY:ssä, Vantaan nuorisotoimessa ja lastenkodissa. Ammatillinen kasvu avasi tänä vuonna ovet myös toiveammattiin, Icehearts-kasvattajaksi.

Aloittelevan kasvattajan roolista Samuel muistelee polkuaan Icehearts-lapsesta ja -nuoresta Icehearts-kasvattajaksi:

”Liityin vuonna 2004 Kilpalan Vellun vetämään Icehearts-ryhmään. Huomasin pian, että kyse ei ole aivan tavallisesta jalkapallojoukkueesta. Vellu oli apunani koulussa ja järjesti meille iltapäivätoimintaa. Icehearts-joukkue kävi kesäleireillä ja retkillä. Kävimme muun muassa Korkeasaaressa, karting-ajeluilla ja Linnanmäellä. Muutaman kerran olimme ulkomailla”.

”Kirkkaimpia muistoja 12 vuoden matkalta ovat Savitaipaleen leirit ja ulkomaan matkat. Tärkeimpänä tietenkin se, että minulla oli läpi lapsuuden ja nuoruuden aikuinen, jolla oli aina aikaa ja jolle pystyi kertomaan kaikista asioista. Aina, meni sitten hyvin tai huonosti”.

”Kaikille elämänalueille yltänyt Icehearts-toiminta auttoi minua oppimaan sosiaalisia taitoja ja kartutti muita tärkeitä pääomia. Lapsuuden ja nuoruuden siirtymissä Iceheartsilla oli iso rooli. Kun en päässyt peruskoulun jälkeen opiskelemaan, mietimme yhdessä Vellun kanssa muita vaihtoehtoja. Sanoin Vellulle, että haluaisin töihin Iceheartsiin”.

Asia jäi kytemään ja muutamaa kuukautta myöhemmin Vellu soitti kertoakseen, että minulla on mahdollisuus päästä oppisopimuksella töihin Iceheartsiin. Oppisopimus mahdollisti 2. asteen opinnot ja niiden myötä valmistuin nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi. Se polku johti lopulta tähän: Icehearts-kasvattajaksi”.

Samuel Mukaan Toimintaan
Samuel 9-vuotiaana, jolloin hän oli ollut mukana Icehearts-joukkueessa jo muutaman vuoden.

 

Samuel Karlsson 2
Samuel Icehearts-joukkueen jalkapalloturnauksessa Helsingin Myllypurossa vuonna 2009.