Icehearts-kasvattajat koolla kasvattajapäivillä

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Icehearts-kasvattajat kokoontuivat kolmipäiväisille kasvattajapäiville Ahtelaan 8.-10.11.2017. Meitä on jo iso joukko! Kasvattajapäiville osallistui tänä vuonna 38 työntekijää.

Ensimmäisenä koulutuspäivänä Ben Furman luennoi lasten ja nuorten kannustavasta kasvatuksesta ja ratkaisukeskeisistä keinoista heidän tukemisessaan. Näiden keinojen käyttöä harjoittelimme tiimeissämme. Tutustuimme kannustusryhmän alkuperäisiin mekanismeihin ja perustimme jopa omia pieniä kannustusryhmiä tukemaan toisiamme työssämme! Malli pyritään ottamaan käyttöön myös joukkueissamme.

Ben Furman

Pääpaino Ben Furmanin esityksessä oli taitopuheessa ja ratkaisukeskeisyydessä kaikessa kasvatuksessa. Opettelimme tapoja kääntää ongelmat taidoiksi, joita lapsi ja nuori voi ryhtyä opettelemaan. Erityisesti huomiota tulee Furmanin mallissa kiinnittää sanoihin ja termeihin, joita käytetään puhuttaessa lapselle ja nuorelle. Lapset ovat viisaita ja hyvin tietävät ne ongelmat, jotka heillä ovat. Taidon etsiminen ratkaisuksi ongelmaan muuttaa tilanteen sävyn ja mahdollistaa keinojen etsimisen sille, että epätoivottu käytös muuttuisi. Antamalla lapsen valita harjoiteltavan taidon ja kannustusryhmänsä lapsi sitoutuu taidon kehittämiseen paremmin. Lisätietoa Ben Furmanin opeista voi lukea ilmaiseksi ladattavasta Kid´s skills applikaatiosta. Lisätietoa löytyy täältä: http://www.muksuoppi.fi/

Kasvattajapäivät eivät olisi Iceheartsin näköiset, jollei iltaa vietettäisi pelaten jotain urheilulajia. Tällä kertaa lajiksi valikoitus jalkapallo, jota pelattiinkin iltamyöhään asti koko Icehearts-väen voimin.

Icehearts Futis Icehearts Porukka

Torstain koulutuspäivänä tutustuimme muutamaan uuteen mahdolliseen yhteistyökumppaniimme ja keskityimme organisaation uudistuksiin. Järjestöpäällikkö Erika Turunen esitteli uuden mobiiliapsin, jonka avulla työntekijät pystyvät vaivattomasti omalla puhelimellaan kirjaamaan tekemäänsä työtä. Täytetyn tiedon avulla pystymme paremmin kertomaan työstämme myös ulkopuolisille. Icehearts-kasvattajat kohtaavat päivittäin kymmeniä lapsia ja perheitä, tukevat lapsia koulutyössä ja koululuokassa useiden tuntien ajan, järjestävät iltapäivätoimintaa, auttavat arjen asioissa, vievät sovittuihin tapaamisiin, joissa pidetään huolta lapsen terveydestä sekä sosiaalisesta hyvinvoinnista auttaen lapsia ja perheitä sanoittamaan mahdollisia haasteita ja tarpeita. Kasvattajat tekevät myös yksilötyötä, ryhmätyötä ja perhetyötä, vastaavat lukuisiin puheluihin ja viesteihin päivittäin ollen aina lasten tukena sekä järjestävät harrastustoimintaa. Kasvattajien tekemän suuren ja arvokkaan työn määrän esiin tuominen on ollut organisaatiossamme aikaisemmin haasteena ja tähän pyrimme nyt vastaamaan.

Kasvattajien työn vaikutukset ovat sitä vastoin kiistattomat. Juuri julkaistujen tutkimusten mukaan Icehearts-toimintamallin avulla ennaltaehkäistään osattomuutta ja syrjäytymistä, kohennetaan inhimillistä hyvinvointia ja säästetään yhteiskunnan varoja. Tutkimustuloksista voit lukea lisää THL:n Jääsydämet-julkaisusta osoitteesta: http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-302-892-0 . Kustannusvaikuttavuuslaskelmasta lisää tietoa löytyy täältä:https://www.icehearts.fi/uusi-kustannusvaikuttavuuslaskelma-julkaistu-yhden-icehearts-joukkueen-saastot-yhteiskunnalle-28-milj-e/

Icehearts-työn ydin on ja tulee aina olemaan aito läsnäolo ja kohtaaminen tukea tarvitsevien lasten kanssa.

Yhteishenkeä rakensimme tänä vuonna Silver River -seikkailupuistossa, jossa pääsimme joukkueina kisailemaan jousiammunnassa, boulderoinnissa, puissa kiipeilyssä, potkupyöräilyssä ja kuulasodassa. Suuri kiitos aktiviteettipuiston henkilökunnalle erittäin hauskasta iltapäivästä!

DSC01348 DSC01365

Tämän syksyn kasvattajapäivillä jatkoimme edelleen keskustelua Icehearts-käsikirjaan liittyvistä ammatillisista teemoista. Kasvattajapäivillä käytiin läpi myös vuosittainen työhyvinvointikysely. Viihtyminen Iceheartsissa on korkealla tasolla. Kouluasteikolla 4-10, työssä viihtymisen keskiarvo on 8,9, motivaatio työhön on 8,9 ja työssä jaksaminen 8,6. Suurimmaksi työn motivaattoriksi kasvattajat nimesivät lapset.

Toiminnanjohtaja Teemu Vartiamäki esitteli organisaation ajankohtaisia asioita ja vihjasi uusista joukkueista, jotka ovat tulossa eri puolille Suomea. Olemme erityisen iloisia siitä, että ennaltaehkäisevä lastensuojelutyö ja lasten hyvinvointi on useissa kunnissa korkealla arvoasteikolla.

Icehearts tekee yhtenä joukkueena työtä lasten hyvän kasvun puolesta. Tästä porukasta voimme olla todella ylpeitä!