Pidetään huolta kesälläkin

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Iceheartsin toiminta on perustettu 1996 huolesta. Lastensuojelulaitoksissa huostaan otetuilla ei ollut ollut harrastuksia elämänsä alkutaipaleella. Syynä oli valitettavan usein perheen vähävaraisuus. Tänä päivänä vähävaraisten lasten määrä on kasvanut yhtä aikaa harrastusten kustannusten nousun kanssa. Toimintamme tavoite ja näky on se, että tulevaisuuden Suomessa ei ole liki 80 000 alle 29-vuotiasta nuorta työn ja koulutuksen ulkopuolella vaan aktiivisesti mukana toimimassa yleisen hyvinvoinnin eteen.

Vähävaraisuus perheessä sulkee ovet paljon muultakin. Harrastamisen ja muun vapaa-ajan toiminnan vähyydestä lapset kärsivät etenkin kesällä. Mahdollisuudet lomanviettoon, matkailuun ja leireilyyn tai mökkeilyyn ovat vähissä.

Iceheartsin toiminnan kulmakiviä ovat edelleenkin koulussa tapahtuva lapsen ja koulun tukeminen, ilmainen harrastus, iltapäivätoiminta ja kesällä tapahtuvat aktiviteetit. Jokainen Icehearts-joukkue, ikäluokka huomioon ottaen, leireilee kesäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa koulun päättymisen jälkeen omalla alueellaan erilaisia aktiviteetteja harrastaen, liikkuen ja ulkoillen. Heinä-elokuun vaihteessa palaamme takaisin lomalta ja pidämme öitä ylittävän leirin.

Molemmilla leireillä on ollut alusta pitäen oma tarkoituksensa; liikunta, urheilu ja lasten kanssa tekeminen. Kesäkuun leirillä lapset oppivat löytämään omalta asuinalueeltaan harrastuspaikkoja ja toimimaan yhdessä muiden joukkueen pelaajien kanssa. Elokuun leirillä opettelemme yhdessä lasten ja nuorten kanssa arjen rytmin koulua varten ja harjoittelemme lajiamme tiukasti. Lapset voivat pystypäin mennä kouluun elokuun puolessa välissä kertomaan omasta osallisesta kesästään.

Iloista kesää kaikille!

Ville Turkka
Johtava asiantuntija
Suomen Icehearts ry