Hyviä tekoja

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Silloin kun olemme hyvällä tuulella, ei säällä ole oikeastaan mitään väliä. Tämä tuli todistettua taas keväisenä lauantaipäivänä Vuosaaressa ja Kallahden koulun pihalla.

Kumppanimme Kallahden koulu antoi tiloja käyttöömme, kun toinen yhteistyökumppanimme Cycle Club Helsinki CCH järjesti kanssamme pyörien keväthuoltotempauksen perheille, jotka tällaisessa apua tarvitsevat.

Oli innostavaa nähdä pieniä tyttöjä ja poikia toiveikkaina huoltoa kaipaavien pyörien kanssa paikan päällä. Äidit ja isät olivat iloisia saamastaan CCH:n upeiden pyöräilijämiesten avusta.

Mikä teki tuulesta kaikkein parhaan? Miten ne pienet lapset nauttivatkaan miesten turvallisesta seurasta levottomassa maailmassa ja vielä hyvän asian ääressä. Mutta se tuuli. Miten pieni poika innostui auttamaan miehiä. Olemaan hyödyksi. Miten iloiseksi tulee ihminen, pienikin, saadessaan olla hyödyksi. Ei sitä ehkä sanoin voi kuvailla, mutta pieni kaveri, joka juoksee erehtymättömästi työkalupakin ja auttavan miehen väliä tuoden kussakin tapauksessa oikean työkalun pyörän luokse. Riemuissaan, innoissaan ja mielissään.

Miten me voisimme kaikki aktivoitua niin, että saisimme lapsille tuotua enemmän tunnetta siitä, että olen hyödyksi. Että olen tärkeä. Että olen korvaamaton. Että olen rakas.

Kenties tulevaisuudessa voisimme kaikki yrittää tehdä asiat toisten ihmisten kanssa vieläkin paremmin. Voisimme kerätä lähiympäristöstämme lapsia ja tehdä heidän kanssaan yhdessä jotain hyödyllistä tai jotain hupsua, yhdessä.

Omaa kasvutarinaasi miettiessäsi muistat varmaan, miten hyvältä tuntui silloin, kun turvallinen ja hyväntuulinen aikuinen teki juuri sinun kanssasi jotain yhdessä. Miten opit silloin asioita, jotka olisivat saattaneet jäädä oppimatta tai tuntematta ilman näitä hetkiä ja kohtaamisia.

Ole hyvä aikuinen. Muista aina, että välittäminen on sinun paras keinosi johtaa.