Vieraita Latviasta

Syyskuussa Iceheartsilla oli kunnia isännöidä Latvialaista delegaatiota yhden päivän ajan. Delegaatio koostui valtionhallinnon, ministeriöiden ja järjestöjen edustajista. Matkanjohtajana ja tulkkina toimi Karlis Visa, joka on Iceheartsille jo kovin tuttu veli.

Aamupäivä vierähti Siltamäen koulussa Helsingissä, jossa koulun rehtori Anna-Mari Jaatinen piti vieraista hyvää huolta. Jaatinen kertoi suomalaisesta koulusta, ajan ilmiöistä sekä yksilöllisestä oppimisen- ja kasvun tuesta koulun näkökulmasta. Siltamäen koululla on pitkät yhteistyöperinteet Iceheartsin kanssa. Helsingin kautta aikain ensimmäinen joukkue piti Siltamäen koulua tukikohtanaan jo vuonna 2003 ja yhä tänäänkin Siltamäessä toimii Icehearts-joukkue.

Latvialaiset Suutarilassa
Latvialainen delegaatio vieraili Siltamäen koululla tutustumassa suomalaiseen kouluun ja Siltamäen Icehearts-joukkueeseen. Kuvassa Siltamäen koulun rehtori Anne-Mari Jaatinen ja latvialaiset.

Siltamäestä suuntasimme Suutarilan koululle nauttimaan herkullisen koululounaan. Iltapäivä vierähti sitten Icehearts-toimintaan syventyen. Erityisasiantuntijamme Mikko Salasuo avasi tutkimuksen maailmaa ja tarjosi kurkistuksen myös tulevaan oman roolinsa kautta. Koulutuspäällikkömme Miika Niemelä kertoi Iceheartsin historiaa ja miten tähän päivään on tultu, kuten myös Iceheartsin toimintafilosofiaan.

Vastavuoroinen keskustelu oli upeaa koko päivän ajan. Oli suuri etuoikeus hostata tätä hienoa porukkaa. Ehkä seuraavan kerran on sitten meidän vuoro vierailla Latviassa?

 

Lisätietoja;
Miika Niemelä
Koulutuspäällikkö
Suomen Icehearts ry
0400-419166
miika.niemela@icehearts.fi