Vantaalle kuusi uutta Icehearts-joukkuetta

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Vantaan kaupunki ja Icehearts-järjestö laajentavat yhteistyötään. Seuraavan kahden vuoden aikana Vantaalle perustetaan kuusi Icehearts-joukkuetta lisää. Joukkueisiin valitaan lapsia, jotka tarvitsevat erityistä tukea kasvussaan.

Ensimmäiset kolme joukkuetta perustetaan ensi vuoden alussa ja ainakin Mikkolaan on suunniteltu joukkuetta. Kolme seuraavaa joukkuetta aloittavat vuoden 2018 alussa näillä näkymin Länsi-Vantaalla.

– Mikkolassa jo oleva Icehearts-toiminta tukee uusien joukkueiden perustamista. Tarkempi aluevalinta lännessä on vielä avoinna. Haluamme levittää toimintaa myös länteen kasvaville asuinalueille, kertoo Vantaan lastensuojelun tukipalveluiden esimies Helena Nyman-Jokinen.

Kussakin joukkueessa tulee olemaan 24 lasta, joita tukee esikoulusta lähtien 12 vuoden ajan oma valmentaja-kasvattaja. Suunnitteilla on kaksi tyttöjoukkuetta ja neljä poikajoukkuetta.

Nyman-Jokisen mukaan joukkueet kootaan lapsista, joilla on haasteita sosiaalisissa suhteissa, koulunkäynnissä tai jotka ovat muuten syrjäytymisvaarassa.

– Joukkueet tullaan kokoamaan pääosin lastensuojelun avohuollon asiakkaana olevista lapsista, hän sanoo.

10669047 706209806119870 4807350063497039643 O
KUVA: Marika Lumme, Vantaan Sanomat

Hanke rahoitetaan ensisijaisesti lastensuojelun budjetista. Vantaan sosiaali- ja terveystoimi valmistelee parhaillaan sopimuksen yksityiskohtia.

– Selkeä tavoite on lastensuojelun asiakkuuksien vähentäminen, Nyman-Jokinen kertoo.

Vantaalla toimii tällä hetkellä neljä Icehearts-joukkuetta.

– Todella mahtavaa kun Vantaa haluaa perustaa uusia joukkueita. Ensimmäistä kertaa olemme Vantaan kaupungin budjetin sisällä. Tämä on ainutlaatuista ja hienoa yhteistyötä kaupungin kanssa, Iceheartsin toiminnanjohtaja Ville Turkka iloitsee.

Alkuperäisen uutinen – lue tästä.