Vantaa nopeuttaa lastensuojelun apua Iceheartsin kanssa

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Vantaan kaupungin ehkäisevä lastensuojelu ja Icehearts aloittavat yhteistyömallin, jonka tavoitteena on helpottaa tukiperheiden ja -henkilöiden löytymistä vantaalaisen lasten avuksi. Mallissa prosessi kevenee, kun syrjäytymistä ehkäisevää kasvatustyötä tekevä Icehearts ry toimii linkkinä tukihenkilöitä tarvitsevien ja kunnan lastensuojelun välissä ja yksi taso kunnan työntekijöitä putoaa prosessista pois. Tarkoitus on ehkäistä ongelmien kasvaminen, joka on riskinä silloin kun lapsi joutuu odottamaan lastensuojelun apua erilaisten käsittelyjen ajan.

– Kun prosessi kevenee, siitä tulee helpompi. Kaupunki voi saada tukihenkilötoimintaan mukaan lisää ihmisiä Iceheartsin hyvän brändin ansiosta, sanoo Vantaan kaupungin tukihenkilö- ja tukiperhekoordinaattori Jari Honka.

Vaikka Iceheartsilla ei ole valtaisia massoja joukkueissaan, uuden yhteistyömallin idea on kuitenkin suuri, sanoo Iceheartsin tyttötyön kehittäjä Nelli Niemelä.

Tarkoitus on antaa yksi esimerkki siitä, kuinka kunta ja kolmas sektori voivat toimia lastensuojelun tehostamiseksi, ilman raskaita sopimuksia tai byrokratiaa.

– Ei ole kahdeksansivuista sopimusta, vaan idea on että tehdään mahdollisimman helposti ja nopeasti, perheiden hyväksi niin nopeasti ja hyvin kuin mahdollista, Nelli Niemelä sanoo.

Lisää Vantaan ja Iceheartsin yhteistyöstä Kuntalehdestä 12/2014. Tämän uutisen kirjoitti Kuntalehti >> Tästä pääset alkuperäiseen uutiseen.