Ulvilan Iceheartsin hyväntekijä Hanna Sumari – Kadonneen mopon tarina

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Viime syksynä uusi poika halusi mukaan Icehearts Ulvilan joukkuetoimintaan. Poika otti yhteyttä itse joukkueen kasvattajaan Jani Söderlingiin ja kertoi kulkevansa treeneissä 50 kilometrin päästä mopollaan.

Jani otti pojan mukaan toimintaan ja poika pääsi osallistumaan joukkue toimintaan jo heti seuraavana päivänä kesäleirin merkeissä. Kesäleiriltä palattuamme havaitsimme että mopo oli varastettu. Moposta oli jäljellä vain rikottu peili, ja akku josta oli katkaistu piuhat. Mielipaha ja harmistus oli pojalla tietysti suuri. Kotiinkin oli matkaa vielä 50 km. Joukkueen kasvattaja Jani Söderling huolehti pojan kotiin ja laittoin illan päätteeksi tunnekuohuissaan Facebookiin ilmoituksen tapahtuneesta. ”Ulvila on pieni paikkakunta, joten uskoin että joku tietäisi asiasta jotain.” Facebook-ilmoitukselle tuli hetkessä yli 9 000 Facebook-jakoa. Ihmiset halusivat auttaa. Myös Hanna Sumari huomasi Facebook-jaon ja otti yhteyttä Söderlingiin.

”Otin yhteyttä koska minulta itseltäni varastettiin jokin aika sitten moottoripyörä ja juuri Facebookin avulla moottoripyöräni löytyi virheettömässä kunnossa. Olen myös itse prätkätyyppi ja koska kaikki motoristit välittävät toisistaan tavalla tai toiselle, halusin auttaa tässä asiassa. Asia otti minua aivan suunnattomasti päähän, sillä mopo-motoristit eivät kohtele toisiaan noin. Uskoin että mopo vielä löytyy. Ja löytyihän se lopulta täysin käyttökelvottomana jokeen ajettuna.” Hanna Sumari kertoo.

”Kun mopon kohtalo selvisi, päätin että poika saakin kokonaan uuden mopon. Tunnen nimittäin harrastukseni sekä ammattini puolesta paljon moottoriurheilun parissa toimivia henkilöitä, mm. maahantuojia ja kilpa-ajajia. Ajattelin että näistä suhteista voisi olla tässä hyötyä. Lisäksi koin että minun on helpompi esittää asiaa julkisuuden henkilönä kuin tuntemattomana.”

”Kävi kuitenkin ilmi, että tänä päivänä moottoriurheiluun erikoistuneilla liikkeillä ei ollut mahdollisuutta sponsoroida tai muutoinkaan varaa lähteä tukemaan mopon hankintaa. Loppujen lopuksi Sumeco nimisestä yrityksestä löytyi henkilö joka otti sydämenasiaksi mopon hankinnan. Tämän jälkeen asiat lähtivät rullaamaan, saimme rahan kasaan aika pienellä porukalla ja moposta Sumecon kautta erittäin hyvä alennus. Mopo on nyt uusi, se on turvallinen ajaa ja siinä on myös voimassa takuu. Hankimme porukalla pojalle myös kunnon ajovarusteet, jotta ajaminen on turvallisempaa ja mukavampaa.” Hanna hymyilee.

”Olen sitä mieltä että ihmisen täytyy saada onnistumisen kokemuksia. Mä ajattelen niin että välillä voi tapahtua tosi huonoja asioita, mutta yllättäen voi yhtälailla tapahtua myös TOSI ihania ja hyviä asioita. Me ihmiset voidaan niitä toisillemme antaa, mieti mitä se voi tarkoittaa onnettoman elämässä?

Söderlingin joukueen pojalla on nyt ihka uusi mopo, jolla voi ajaa turvallisesti 50 km matkan Ulvilaan treeneihin ja 50 km takaisin kotiin lämpimissä ajovarusteissa. Ilman mopoa treeneissä käynti olisi mahdotonta. Suurisydämisiä tarvitaan – oletko sinä sellainen?
”Silloin kun on onneton, voi olla vain hetki kun maailma jo hymyilee. Onneksi sain olla tässä mukana.” Sanoo Hanna Sumari.