Iceheartsille tuplavoitto THL:n TERVE-SOS-kilpailussa

THL on myöntänyt vuoden 2017 TERVE-SOS-palkinnon Icehearts-toimintamallille. Palkinnon arvo on 3 000 euroa. Icehearts voitti myös Innokylän yleisöäänestyksen ja sai eniten peukutuksia ja 1000 euron palkinnon. Palkintorahat käytetään Icehearts-lasten toimintaan!

Icehearts-malli tarjoaa pitkäaikaista ammatillista kasvun tukea lapsille ja perheille. Icehearts-kasvattaja sitoutuu lapsen kanssa toimimiseen 12 vuoden ajan. Kasvattaja käyttää työkalunaan joukkueurheilua. Palkinto onkin ensisijaisesti tunnustus Icehearts-kasvattajien tekemälle pitkäjänteiselle, sektoreita ylittävälle työlle, jossa jokainen lapsi ja nuori kokee olevansa tärkeä.

TERVE-SOS-palkinnon saajan päätti arviointiraadin esityksestä THL:n ylijohtaja Marina Erhola. Palkinto jaettiin tänään perjantaina 5. toukokuuta TERVE-SOS-tapahtumassa Helsingissä.

Icehearts on oivallinen työkalu sosiaalityön tekemiseen lasten kanssa. Icehearts-toimintamalli on pitkäkestoista ja kokonaisvaltaista tukea lapsen hyväksi nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa, jossa lapsen asioiden parissa toimivat aikuiset vaihtuvat usein. Icehearts on työväline, tuki ja yhteistyökumppani kunnan peruspalveluille. Icehearts-kasvattajat ovat lapsen tukena niin koulussa kuin vapaa-ajalla rikkoen perinteisiä raja-aitoja.

“Oli kyseessä sitten sote, hyte tai valinnanvapausmalli, sydän ei saa olla jäässä”, tiivisti kiitospuheessaan Iceheartsin perustaja ja johtava asiantuntija Ville Turkka. “Sosiaalityössä ihmisen on oltava ihminen ihmiselle ja oltava läsnä. Ihmisen tarvitsee tulla nähdyksi ja kuulluksi. Aitoa kohtaamista ei korvaa mikään.”

Vaikka Icehearts-toimintaa on ollut jo 20 vuoden ajan, THL:n arviointiraadin mielestä malli sopi erinomaisesti TERVE-SOS-tapahtuman tämän vuoden teemaan, teemme tulevaisuuden, ja se täytti palkinnolle asetetut kriteerit. Arviointiraati totesi perusteluissaan, että lapset ja nuoret tekevät tulevaisuuden, kaikkien on saatava olla mukana tulevaisuuden tekemisessä eikä kukaan saa jäädä syrjään.

THL:n TERVE-SOS-palkinto jaetaan vuosittain. Palkinto on tunnustus vuoden teemaan liittyvälle innovatiiviselle tai poikkeuksellisen onnistuneelle ratkaisulle.

 

Teksti ja kuvat: Erika Turunen