Tampereen kaupunki panostaa ennaltaehkäisevään lastensuojelutyöhön – kolme uutta Icehearts-joukkuetta aloittaa toiminnan

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Tampereelle on perustettu keväällä 2021 kolme uutta Icehearts-joukkuetta. Joukkueet tulevat toimimaan Hervannan ja Tesoman alueilla ja yksi niistä on kaupungin toinen tyttöjoukkue. Uusia joukkueita kootaan parhaillaan esikouluikäisistä, vuonna 2014 syntyneistä lapsista. Joukkueiden kasvattajiksi valittiin Ali Al-Ali, Unna Alatalo ja Turo Lauttamus.

ALI AL-ALI HERVANNAN KASVATTAJAKSI

Hervannassa aloittaa ensi syksynä kaksi uutta Icehearts-joukkuetta, joista toinen on suunnattu pojille. Joukkueen kasvattajaksi valittiin Ali Al-Ali, tuttavallisemmin vain Ali. Alille kuuluu hyvää ja hän on aloittanut Icehearts-uransa innokkain ja odottavaisin mielin.

Ali Al Ali

Tamperelainen Ali on koulutukseltaan nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja, jolla on pitkä työkokemus Tampereen nuorisotiloilla työskentelystä. Kun Icehearts-kasvattajan paikka Tampereelta aukesi, tunnelmat olivat mahtavat. ”Icehearts tekee intensiivistä työtä, jossa lapsia tuetaan ja heidän rinnallaan kuljetaan pitkään. Myös perheiden tukeminen ja liikunta ovat lähellä sydäntäni, joten koen, että minulla on annettavaa tässä työssä.” kertoo Ali. Ali on aidosti läsnä oleva ja liikunnallinen kasvattaja.  ”Toivon, että tulevaisuudessa lapsilla olisi hyvä olla ja että he saisivat kaiken irti, mitä Iceheartsilta ja minulta voi saada.” täydentää Ali.

Toivon, että tulevaisuudessa lapsilla olisi hyvä olla ja että he saisivat kaiken irti, mitä Iceheartsilta ja minulta voi saada.

Ali on urheilun ystävä ja intohimoinen jalkapallon pelaaja. Pitkän jalkapallotaustansa lisäksi hän pitää myös kuntosalilla käynnistä ja vapaaottelusta.

TYTTÖJOUKKUEEN KASVATTAJAKSI UNNA ALATALO

Toinen Hervannassa aloittavista joukkueista on tyttöjoukkue, jonka kasvattajaksi valittiin Unna Alatalo. Alatalo on myös innoissaan alkaneesta Icehearts-urastaan. ”Kuuluu hyvää ja olen äärimmäisen innoissani Icehearts-kasvattajaksi pääsemisestä. Olen toiminut Hervannan joukkueessa resurssikasvattajana viime syksystä lähtien ja nyt saa oman joukkueen!” iloitsee Alatalo.

Unna Alatalo

Alun perin Kainuusta kotoisin oleva, nykyään tamperelainen Alatalo on kerennyt työskentelemään muoti- ja turvallisuusalalla ennen kouluttautumista koulunkäynninohjaajaksi. Työskennellessään koulunkäynninohjaajana Tampereen Kaukajärvellä hän tutustui myös Icehearts-lapsiin ja Icehearts-kasvattajan työ houkutteli entistä enemmän. ”Pidän ajatuksesta, että lapsiin pääsee luomaan turvallisen suhteen ja heitä saa auttaa ja tukea haasteissa. Se, mistä pidän tosi paljon, on pitkäjänteisyys. Koulunkäynninohjaajana toimiessa piti aina miettiä, vaihtaako tuettava oppilas luokkaa tai koulua seuraavana vuonna. Nyt on ihanaa, ettei seuraavaan 12 vuoteen tarvitse miettiä sellaista.” sanoo Alatalo. Hän on lapsille helposti lähestyttävä aikuinen, joka tekee töitä suurella sydämellä. ”Toivon, että korona aika pian hellittäisi ja pääsisi aloittamaan työt kunnolla ensi syksynä. En malta odottaa, että pääsee ryhmäyttämään lapsia ja näkemään, millainen joukkue meistä tulee.” haaveilee Alatalo.

Pidän ajatuksesta, että lapsiin pääsee luomaan turvallisen suhteen ja heitä saa auttaa ja tukea haasteissa. Se, mistä pidän tosi paljon, on pitkäjänteisyys.

Myös Alatalosta löytyy liikunnallinen puoli. Kamppailulajit hän on löytänyt vasta aikuisiällä, mutta eniten sydäntä lähellä ovat luonnossa liikkuminen ja juokseminen.

TURO LAUTTAMUS KASVATTAJAKSI TESOMALLE

Kolmas uusista joukkueista perustettiin Tesomalle, jonka kasvattajana aloitti Turo Lauttamus. Lauttamukselle kuuluu myös hyvää: ”Mahtavin tunnelmin aloittamassa merkityksellistä työtä! Muutenkin kuuluu hyvää, koronasta huolimatta.”

Turo Lauttamus

Nykyisin tamperelainen, alun perin pohjanmaalta kotoisin oleva Lauttamus on työskennellyt pitkään lihateollisuusalalla ja pesäpallovalmentajana. Hän on toiminut myös Tesoman Icehearts-joukkueen resurssityöntekijänä, joten hyppy uudelle uralle ei ollut täysin tuntematon. Myös monen vuoden kokemus nuorten valmentamisesta pesäpallossa on antanut arvokasta kokemusta joukkueena toimimisesta. Lasten ja nuorten kanssa toimiminen on Lauttamukselle luontevaa, mutta tärkein syy Icehearts-kasvattajaksi ryhtymiseen oli halu auttaa. ”Haluan auttaa lapsia ja nuoria. Odotan tulevaisuudelta onnistumisen tunteita ja hetkiä poikien kanssa. Sitä, että huomaa, miten oma työ on tuottanut lapsessa tulosta, pienin askelin.”

Haluan auttaa lapsia ja nuoria. Odotan tulevaisuudelta onnistumisen tunteita ja hetkiä poikien kanssa. Sitä, että huomaa, miten oma työ on tuottanut lapsessa tulosta, pienin askelin.

Lienee sanomattakin selvää, että Lauttamuksen lempi urheilulaji löytyy pesäpallon parista. Pesäpallon ollessa elämäntapa, aikaa muille harrastuksille ei oikein jää.

 

Tampereen Icehearts-toiminta alkoi vuonna 2014. Kolmen uuden joukkueen voimin toimii Tampereella tällä hetkellä 11 Icehearts-joukkuetta; neljä poikajoukkuetta Tesomalla, kolme poikajoukkuetta Annala-Kaukajärvellä sekä neljä joukkuetta Hervannassa, joista kaksi on suunnattu tytöille.

Toivotamme uudet kasvattajamme lämpimästi tervetulleeksi Iceheartsiin! Uusien kasvattajien ja muun Iceheartsin väen yhteystiedot löydät täältä.

Lisätietoja:

Jani Söderling
Tiimimentori
040 577 8719
jani.soderling@icehearts.fi

Icehearts on pojille ja tytöille suunnattu varhaisen puuttumisen innovatiivinen toimintamalli. Se on pitkäkestoista ja ammatillista kasvun tukea lapsille ja heidän perheilleen, jotka ovat tuen tarpeessa. Yksi ammatillisin perustein valittu joukkue toimii 12 vuoden ajan. Joukkuetta ohjaa kasvattaja, jolla on ammatilliset pätevyydet joukkueen johtamiseen. Lisätietoa Icehearts-toiminnasta: www.icehearts.fi