Tampereen Icehearts-toiminta laajentunut viidellä uudella joukkueella

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Tampereen Icehearts-toiminta on laajentunut viidellä uudella joukkueella tänä vuonna. Tampereelle on perustettu viime keväänä ja tänä syksynä yhteensä viisi uutta Icehearts-joukkuetta, kolme pojille ja kaksi tytöille. Joukkueet toimivat Tesoman, Kaukajärvi-Annalan, Hervannan ja Peltolammi-Multisillan alueilla. Joukkueen kasvattajiksi valittiin Antti Suo-Anttila, Jenna Tähtinen, Eero Kanerva, Mikko Kruuti ja Veera Koivu. He kokoavat parhaillaan joukkueitaan vuonna 2015-2017 syntyneistä lapsista.

 

Antti Suo-Anttila poikajoukkueen kasvattajaksi Hervantaan

Suo AnttilaHervantaan perustettiin uusi poikajoukkue viime keväänä, jonka kasvattajaksi valittiin Antti Suo-Anttila. Antti aloitti työt huhtikuussa alueen esikouluja kierrellen ja lapsiin tutustuen, keräten ydinryhmää 2016 syntyneistä lapsista.

Antti on nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja ja kotoisin Joensuusta. Antin edellinen työ nuorisotalolla oli katkonaista, jossa nuoria näki liian harvoin eikä heidän elämäänsä päässyt vaikuttamaan niin kuin olisi halunnut. Icehearts-konsepti oli Antille uusi, josta hän heti kiinnostui: ”Tässä toimintamallissa pääsee kunnolla vaikuttamaan lapsen elämään ja se motivoi. Lisäksi työhön saa liitettyä myös omat harrastukset.” kertoo Antti. Antilta löytyy pitkä urheilutausta salibandyn parista, myös valmennuspuolelta. ”Odotan tulevilta vuosilta paljon, mutta eniten odottaa sitä, että saa oman joukkueen kasaan ja yhteen hiileen puhaltamista sekä omaa henkistä kasvua.”

Antin vapaa-aika kuluu salibandyn, metsästyksen ja kalastuksen parissa.

 

Jenna Tähtinen kasvattajaksi Annala-Kaukajärvelle

Jenna BW
Annala-Kaukajärvelle perustettiin viime keväänä uusi Icehearts-joukkue, joka on ensimmäinen tyttöjoukkue alueella. Joukkueen kasvattajaksi valittiin Jenna Tähtinen, joka aloitti työt Iceheartsissa huhtikuussa. Jennan joukkueen pääikäluokka on 2016 syntyneet lapset.

Raahesta kotoisin oleva Jenna on entinen rakennusalan ammattilainen, jonka lähihoitajan opinnot ovat pian valmiit. Jenna halusi alun perin työskentelemään lastensuojelun puolelle, mutta tutustuttuaan erääseen Icehearts-lapseen työharjoittelupaikassaan, hän tuli toisiin ajatuksiin. Icehearts kuulosti työltä, mitä haluaa tehdä: ”Koulunkäynninohjaajana oli vuosi tai pari aikaa lasten kanssa, mutta tässä työssä saa pitkäjänteisesti olla tukena ja läsnä sekä lapsille että heidän perheilleen ja se on mahtavaa.” kertoo Jenna.

Jenna on harrastanut nuoruudessaan pitkään jääkiekkoa, nykyään hän lenkkeilee ja retkeilee koiran kanssa sekä harrastaa maastopyöräilyä.

 

Eero Kanerva Tesoman joukkueen kasvattajaksi

Eero Kanerva BW

Eero Kanerva valittiin Tesoman uuden poikajoukkueen kasvattajaksi. Eero toimi Tesoman Icehearts-joukkueissa resurssityöntekijänä kevään ja kesän ajan ja kierteli alueen esikouluja ja tutustui lapsiin. Hän aloitti virallisesti kasvattajan työt elokuussa ja kerää joukkuetta vuonna 2015-2016 syntyneistä lapsista.

Eero on kotoisin Tampereelta. Hän on opiskellut opetusalaa ja tehnyt viimeiset 10 vuotta opettajan töitä eri ikäisten lasten ja nuorten kanssa. Eero on työnsä ohella päässyt seuraamaan Icehearts-toimintaa jo pidemmän aikaa, joten konsepti oli hänelle jo tuttu. Opettajatöiden lisäksi Eero on työskennellyt kesäisin lasten kesäleireillä, jotka ovat pohjautuneet ennaltaehkäisevään lastensuojelutyöhön, jonka myötä hän sai lopullisen inspiraation ryhtyä Icehearts-kasvattajaksi. Eero odottaa Iceheartsista elämänmakuista vuosia, paljon iloa ja kyyneleitä sekä kaikkea siltä väliltä. ”Koen löytäneeni oman paikkani täältä jo nyt.” kertoo Eero.

Kaikki joukkuelajit ovat lähellä Eeron sydäntä, joista jalkapallo ja lentopallo erityisen rakkaita. Eero valmentaa nykyään jalkapalloa.

 

Peltolammi-Multisilta alueen kasvattajat Mikko Kruuti ja Veera Koivu

Mikko Kruuti BW

Peltolammi-Multisilta alueelle perustettiin kaksi uutta joukkuetta ja kasvattajiksi valittiin Mikko Kruuti ja Veera Koivu. Mikko ja Veera kiertävät alueen esikouluja tulevan lukuvuoden ja keräävät ydinryhmiään vuonna 2017 syntyneistä lapsista.

Mikko aloitti poikajoukkueen kasvattajana elokuussa: ”Hyvillä mielin ja odottavaisena olen aloittanut kasvattajan työt!” kertoo Mikko.

Mikko on kotoisin Tampereelta ja koulutukseltaan liikunta-alan ammattilainen. Viimeiset 10 vuotta hän on työskennellyt koulunkäynninohjaajana. Mikko kiinnostui Icehearts-työstä, sillä halusi uusia haasteita, monipuolisuutta, vapautta tehdä asioita eri tavalla ja lapsen kokonaisvaltaisemmin huomioon ottavan tavan toimia. ”Tulevilta vuosilta odotan kohtaamisia, lasten kanssa olemista ja myös haasteita, sekä tavallista rinnalla kulkijuutta.” sanoo Mikko.

Mikko on Icehearts-tyyliin urheilullinen tyyppi. Hänen on pelannut 4-vuotiaasta asti jalkapalloa ja harrastus jatkuu yhä.

Veera Koivu BW E1692273486770

Tyttöjoukkueen kasvattajaksi valittiin Veera Koivu. Veeralle kuuluu hyvää ja hän on innoissaan uudesta työpaikastaan: mukavaa porukkaa täällä ja lapset on hauskoja!” kertoo Veera.

Helsingistä kotoisin oleva Veera on aikaisemmin tehnyt graafista suunnittelua, mutta valmistui juuri nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi. Iceheartsiin Veera tutustui, kun Tampereen Icehearts-kasvattaja Ali tuli esittelemään toimintaa hänen edelliselle työpaikalleen. Työ kuulosti hauskalta ja tärkeältä. ”Halusin päästä tekemään ennaltaehkäisevää työtä, jossa pääsee alusta asti vaikuttamaan lasten hyvinvointiin. Tykkään myös liikkuvasta työstä ja tässä se on enemmän kuin mahdollista.” kertoo Veera. Hänen toiveena on, että saisi luotua lapsiin sellaisen siteen, joka kantaa vielä pitkälle aikuisuuteen Icehearts-polun jälkeenkin.

Veera on idearikas ja aktiivinen tyyppi. Veeran monipuolisiin harrastuksiin kuuluu muun muassa pyöräily, kuntosalilla käynti ja piirtäminen.

 

Viiden uuden joukkueen myötä Tampereella toimii tällä hetkellä 17 Icehearts-joukkuetta. Toivotamme uudet kasvattajamme lämpimästi tervetulleeksi Iceheartsiin! Heidän ja muun Iceheartsin väen yhteystiedot löydät täältä.

Lisätietoja:
Jani Söderling
Tiimimentori
040 577 8719
jani.soderling@icehearts.fi

Icehearts on pojille ja tytöille suunnattu varhaisen puuttumisen innovatiivinen toimintamalli. Se on pitkäkestoista ja ammatillista kasvun tukea lapsille ja heidän perheilleen, jotka ovat tuen tarpeessa. Yksi ammatillisin perustein valittu joukkue toimii 12 vuoden ajan. Joukkuetta ohjaa kasvattaja, jolla on ammatilliset pätevyydet joukkueen johtamiseen. Lisätietoa Icehearts-toiminnasta: www.icehearts.fi