Supercell yhteistyöhön Iceheartsin kanssa – kiekkolegendat mukana hengessä

Peliyhtiö Supercell aloittaa yhteistyön lasten syrjäytymisen ennaltaehkäisyä tekevän Suomen Icehearts ry:n kanssa. Yhteistyöstä kerrotaan lisää perjantaina 5.12. järjestettävän ystävyysottelun yhteydessä.

Kaukalossa nähdään Iceheartsin junioreiden lisäksi muun muassa Supercellin perustajiin kuuluvat Ilkka Paananen ja Mikko Kodisoja. Kaukalon laidalla pelitaktiikasta vastaavat TPS:n konkari Petteri Nummelin ja nykyään Leijonien General Managerina toimiva Jere Lehtinen, joka kuuluu myös Espoon Icehearts ry:n hallitukseen.

Supercellille Iceheartsin tukeminen oli luonnollinen valinta.

”Supercellin työntekijät kokevat lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisen erityisen tärkeäksi. Icehearts on todellinen ennaltaehkäisevän lastensuojelun suunnannäyttäjä, ja sen vuoksi olemme sitoutuneet tukemaan sen toimintaa”, Paananen kertoo.

Suomen Iceheartsin toiminnanjohtaja Ville Turkka pitää yhteistyötä Supercellin kanssa erittäin merkittävänä askeleena.

”Olemme erittäin iloisia yhteistyöstä Supercellin kanssa. On hienoa, että Supercellin kaltainen yritys ja sen työntekijät haluavat auttaa lapsia, joilla ei muuten olisi mahdollisuutta urheiluharrastukseen.”

Supercellin tuki käytetään uusien Icehearts-kasvattajien palkkaamiseen. Kunkin kasvattajan vastuulla on noin 20 lasta, joiden kanssa toiminta jatkuu 12 vuoden ajan, aikuisuuden kynnykselle asti. Turkka muistuttaa, että panostettu tuki maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin.

”Yhden joukkueen kustannukset ovat 50 000 euroa vuodessa. Yksi syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle 1,5 miljoonaa euroa. On arvioitu, että jokaisessa Icehearts-ryhmässä onnistutaan ehkäisemään kahdesta kolmeen huostaanottoa yhteistyössä kunnan peruspalveluiden kanssa, mikä tuo merkittäviä säästöjä yhteiskunnalle.”

Yhteistyöstä kerrotaan lisää tulevana perjantaina järjestettävän ystävyysottelun sekä lehdistötilaisuuden yhteydessä.

Lehdistötilaisuus pe 5.12. kello 13.15, Vuosaaren jäähalli, Pallokuja 6, 00980 Helsinki.
 Heti lehdistötilaisuuden jälkeen pelataan ystävyysottelu Supercell Oy:n ja Suomen Icehearts ry:n yhteistyön aloittamisen kunniaksi.

Ystävyysottelun kokoonpanot: Supercell:n joukkueessa pelaavat perustaja Mikko Kodisoja ja Ilkka Paananen. Penkin päässä peliä ohjaa jääkiekkolegenda Petteri Nummelin. Iceheartsin joukkue koostuu -03 ja -05 joukkueiden pelaajista. Iceheartsin joukkueita valmentavat Timo Löppönen, Tero Tiittanen ja pelaajavalmentaja, maajoukkueen manageri, Espoon Icehearts ry:n hallituksen jäsen Jere Lehtinen.

Icehearts on kokonaisvaltainen varhaisen puuttumisen innovatiivinen toimintamalli, joka on kehitetty kokonaisvaltaiseen erityistuen tarpeessa olevien lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseen esikoulussa, koulussa ja vapaa-ajalla Järjestössä on työntekijöitä 32, ja toiminnan piirissä kahdeksalla eri paikkakunnalla 410 lasta. Joukkueita on 20 Jokaista joukkuetta ohjaa kasvattaja, jolla on ammatilliset pätevyydet joukkueen johtamiseen. Kasvattajan tehtävä on tukea lapsen kasvua pitkäkestoisesti, jotta lapsesta kasvaa itseensä ja ympäristöönsä luottava aikuinen.

Supercell on vuonna 2010 perustettu suomalainen mobiilipelien kehitykseen keskittynyt yritys, jolla on toimintoja myös San Franciscossa, Tokiossa ja Soulissa. Yrityksessä työskentelee 150 työntekijää edustaen yli 30 eri kansallisuutta. Supercellin pelit Clash of Clans, Hay Day ja Boom Beach ovat ladattavissa Applen iOS- ja Googlen Android-käyttöjärjestelmien laitteisiin.