Suomen Icehearts ry:n vuosikokous pidetty 25.3.

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Suomen Icehearts ry:n kevätkokous pidettiin torstaina 25.3.2021. Vuosikokous toteutettiin verkkokokouksena koronaepidemian poikkeusolosuhteista johtuen.

Kokoukseen olivat kutsuttuina Icehearts paikallisyhdistyksien edustajat Sirpa Tuomi Espoon Icehearts ry:stä, Terhi Ahonen edustaen Helsingin ja Vantaan Icehearts ry:itä Taru Pätäri Turun Icehearts ry:stä, Jussi Laine Tampereen Icehearts ry:stä. Jukka Marttala edusti kokouksessa Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan Icehearts ry:tä. Lisäksi kokoukseen osallistui kutsuttuna Iceheartsin toimihenkilöitä.

Kevätkokoukseen osallistuivat Suomen Icehearts ry:n hallituksen jäsenet Pirta Karlsson (pj.), Mikko Mäkelä, Aleksandr Kanevski, Jouko KarjalainenSirpa TuomiJukka MarttalaNina Hyvärinen ja Tiina Erkkilä-Wahtera.

Suomen Icehearts ry:n kevätkokouksessa vahvistettiin viime vuoden vuosikertomus, tilinpäätös sekä myönnettiin vastuuvapaus hallitukselle. Vahvistetun tilintarkastuskertomuksen mukaan tilinpäätös antaa oikean ja riittävän kuvan yhdistyksen toiminnan tuloksesta ja taloudellisesta asemasta. Suomen Icehearts ry:n vuosi 2020 oli 8698,86 euroa ylijäämäinen.

Vuonna 2020 Icehearts-joukkueita oli 53, paikkakuntia 14. Vuonna 2020 perustettiin kahdeksan uutta Icehearts-joukkuetta ja Icehearts aloitti toimintansa yhdellä uudella paikkakunnalla Joensuussa, jossa työskentely aloitettiin ensimmäistä kertaa jo 5-vuotiaiden lasten kanssa.

Vuoden 2020 isoimpina nostoina on joukkueiden määrän kasvu, tiivistynyt yhteistyö kuntien kanssa, tiedolla johtaminen sekä uuden työskentelytavan aloittaminen perheiden kanssa Ihmeelliset vuodet – vertaistukiryhmiä hyväksi käyttäen.

Iceheartsin vuosikertomus 2020 tiivistetysti on katsottavissa Iceheartsin Youtube-kanavalla! 

Suomen Icehearts ry:n kevätkokouksessa keskusteltiin Iceheartsin lähivuosien strategiasta ja hallintorakenteesta. Icehearts tavoittelee maltillista kasvua kotimaassa. Icehearts on vahvasti arvolähtöinen organisaatio, jonka päätehtävänä on haavoittuvassa asemassa olevien lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Yhdistyksen ytimessä on vaikuttava, sektorirajat ylittävä, ennaltaehkäisevä lastensuojelutyö joukkueurheilua välineenä käyttäen.

Kokouksessa nostettiin esille koronaepidemian vaikutukset Icehearts-toimintaan, organisaation linjaukset poikkeusolosuhteiden aikana sekä kerätty palaute niin lapsilta, huoltajilta kuin verkostoilta. Pääpaino Iceheartsin työssä on edelleen pitkäkestoisuus, luottamus ja ihmissuhteeseen perustuva tukityö. Todettiin, että toimintamallin vahvana etuna kriisinkin aikana on ollut luottamuksellinen suhde, joka on mahdollistanut monipuolisen tuen tarjoamisen siellä missä sitä eniten tarvitaan.

Hallitus esitti kiitokset sekä kasvattajille että hallinnolle hyvin tehdystä työstä vuonna 2020 tänä poikkeuksellisena aikana.

Lisätietoja:

Teemu Vartiamäki
Toiminnanjohtaja
Suomen Icehearts ry
teemu.vartiamaki@icehearts.fi
040 5926 122

Icehearts on pojille ja tytöille suunnattu varhaisen puuttumisen innovatiivinen toimintamalli. Se on pitkäkestoista ja ammatillista kasvun tukea lapsille ja heidän perheilleen, jotka ovat tuen tarpeessa. Yksi ammatillisin perustein valittu joukkue toimii 12 vuoden ajan. Joukkuetta ohjaa kasvattaja, jolla on ammatilliset pätevyydet joukkueen johtamiseen. Lisätietoa Icehearts-toiminnasta: www.icehearts.fi