Suomen Icehearts ry:n syyskokous pidetty ja hallitus valittu

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Suomen Icehearts ry:n syyskokous pidettiin keskiviikkona 27.11.2019 Vantaalla Clarion Hotel Helsinki Airportissa.

Vuosi 2019 on ollut meille nousujohteinen. Olemme perustaneet joukkueita kahdelle uudelle paikkakunnalle, Poriin ja Lappeenrantaan sekä kasvattaneet toimintaamme myös muilla paikkakunnilla. Uusia joukkueita on vuoden aikana perustettu yhteensä 9. Icehearts-toimintaa on tällä hetkellä 13 paikkakunnalla jo 46 joukkueen voimin.

Syyskokouksessa käsiteltiin tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä käytiin keskustelua Icehearts-yhdistysten tulevaisuudesta. Vuonna 2020 uusia Icehearts-joukkueita on suunniteltu perustettavan uusille paikkakunnille. Laajentumista on tapahtumassa myös vanhoilla paikkakunnilla.

Syyskokouksessa keskusteltiin erityisesti siitä, miten kattojärjestö ja hallinnon palvelut voivat parhaiten tukea kasvattajia ja luoda heille arkea helpottavat ja kantavat rakenteet.

Syyskokouksessa valittiin Suomen Icehearts ry:n hallitus vuodelle 2020. Iloksemme Suomen Icehearts ry:n hallituksessa jatkaa lähes sama kokoonpano kuin tänäkin vuonna. Nykyinen hallituksen puheenjohtaja Pirta Karlsson jatkaa tehtävässään.

Suomen Icehearts ry:n hallitus 2020:

Pirta Karlsson pj.
Mikko Mäkelä vpj.
Jukka Marttala
Sirpa Tuomi
Nina Hyvärinen
Sanna Hautala
Jouko Karjalainen
Tiina Erkkilä-Wahtera

Hallituksessamme on kattavaa eri alojen osaamista ja ammattitaitoa. Saanemme esitellä hallituksen jäsenemme!

Suomen Icehearts ry:n hallitus 2020

Suomen Icehearts ry:n hallituksen puheenjohtajana jatkaa virkatyönään henkilöstöjohtajana toimiva Pirta Karlsson. Hän on ilolla jatkamassa hyvää työtä hallituksen johdossa tukien koko Iceheartsin henkilöstöä. ”Icehearts-kasvattajat ja koko henkilöstö tekevät arvokasta työtä. Olen kunnia-asemassa, että saan olla mukana tukemassa tätä hyvää työtä.” kertoo Karlsson.

Hallituksen varapuheenjohtajana jatkaa Kirkkohallituksessa asiantuntijana toimiva Mikko Mäkelä. Unelmani on, että kukaan ei jää yksin.  Jokainen kaipaa tulla nähdyksi ja kuulluksi, jokainen ihminen on ihme. Iceheartsin toiminta on suurella sydämellä keksitty ja suurella sydämellä tehty, tutkitusti toimiva malli. Arvostan Iceheartsin työtä, kasvattajia ja taustoja todella paljon ja kaikkien näiden lasten ja nuorten puolesta haluan käyttää aikaani. Tämä on rakkaudellista työtä.” sanoo Mäkelä.

Hallituksen jäsenenä jatkava, Jymy-Jussit Oy:n toimitusjohtajana työskentelevä Jukka Marttala on otettu saadessaan olla mukana Suomen Icehearts ry:n hallituksessa. Marttala on ollut mukana Iceheartsin toiminnassa jo 12 vuotta. Hän on ollut kantavana voimana mukana perustamassa Ulvilan ensimmäistä Icehearts-joukkuetta vuonna 2007 ja Seinäjoen joukkuetta vuonna 2012. Lisäksi Marttala toimii edelleen Etelä-Pohjanmaan ja Satakunnan Icehearts-paikallisyhdistysten puheenjohtajana.

“Olen päässyt 12-vuoden aikana tutustumaan toimintamalliin hyvin tarkasti. Jokaisessa kunnassa verkostojen toimintatavat ovat hyvin erilaiset, mutta silti Icehearts kasvattajat tekevät erittäin laadukasta ja arvokasta työtä lasten ja nuorten hyväksi. Iceheartsin laajentuessa ympäri Suomea rooli ja vastuu hallinnossa kasvaa. Siihen asiaan yritän tuoda oman panokseni maakunnan äänenä.” kertoo Marttala.

Sirpa Tuomi, Nesteen markkinointijohtaja ja Espoon Icehearts ry:n pitkäaikainen puheenjohtaja on iloksemme tulevanakin vuonna Iceheartsin tukena Suomen Icehearts ry:n hallituksen jäsenenä. “Pidän Iceheartsin työtä tärkeänä ja tuntuu hyvältä, että voin jakaa osaamistani tärkeän työn hyväksi ja antaa näin oman panokseni lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi.” tiivistää Tuomi.

Nina Hyvärinen, yhteiskuntasuhdejohtaja F-Securelta jatkaa hallituksessa ensi vuonna. Hyvärinen on seurannut Icehearts-toimintaa jo sen alkumetreiltä. “Huikea konsepti ja vaikuttavuus. Itsekin joukkueurheilijana näen sen arvon ja voiman, mitä joukkueeseen kuulumisessa on. On hienoa, kun voin olla mukana tukemassa Iceheartsia ja tuoda yhteiskunnallisen vaikuttamisen osaamista mukaan toimintaan.” iloitsee Hyvärinen.

Hallituksen jäsenenä jatkaa myös Sanna Hautala, joka toimii yhteiskuntatieteiden professorina Lapin yliopistossa. Hautala kokee erittäin tärkeäksi, että voi omalta osaltaan edistää lasten ja nuorten hyvinvointia Iceheartsin hallitustyön kautta.

Jouko Karjalainen, taustaltaan sosiaalityöntekijä ja kansalaisaktiivi, jatkaa hallituksessa toista kauttaan. Karjalaiselta löytyy lastensuojelutyökokemusta jo 1970- ja 80- lukujen vaihteesta, jonka jälkeen hän siirtyi Stakesiin köyhyys- ja huono-osaisuustutkijaksi ja sen jälkeen THL:n palvelukseen, josta jäi eläkkeelle vuosi sitten. Karjalainen kokee toiminnan Suomen Icehearts ry:n hallituksessa innostavaksi ja toivoo voivansa tuoda hallitukseen kokemustaan tutkimus- ja kansalaistoiminnasta.

Yksi pitkäaikaisimmista hallituksen jäsenistämme Tiina Erkkilä-Wahtera niin ikään jatkaa hallituksessa seuraavankin kauden. Erkkilä-Wahtera työskentelee oppimisen ja koulunkäynnin tuen päällikkönä Järvenpäässä sekä toimii valtakunnallisen VIP (vaativan erityisen tuen) verkoston HYKS alueen ydinryhmän puheenjohtajana ja edustaa VIP-verkostoa Etelä-Suomen OT -osaamis- ja tukikeskusten kehittämistyössä.

”Icehearts on ollut minulle sydämen asia jo yli kymmenen vuoden ajan. Olen saanut olla näkemässä ja mukana myös kokemassa toiminnan laajenemisen pääkaupunkiseudulta koko valtakunnan laajuudella toimivaksi työksi. Näen omassa virkatyössäni joka päivä sen miten tarpeellista pitkäkestoinen, lasten, nuorten ja perheiden tukena rinnalla kulkeva työ olisi. Icehearts kolmannen sektorin toimijana tuottaa sellaista tukipalvelua, johon ei kunnissa ja kaupungeissa toistaiseksi pystytä omin voimin vastaamaan. On etuoikeus olla mukana ja osa Iceheartsia!” tiivistää Erkkilä-Wahtera.

Kiitämme lämpimästi kaikkia mukana olleita ja jatkavia hallituksen jäseniä!

Lisätietoja:

Teemu Vartiamäki
Toiminnanjohtaja
Suomen Icehearts ry
teemu.vartiamaki@icehearts.fi
040 592 6122