Rouva Jenni Haukio vieraili Iceheartsissa

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Iceheartsilla oli ilo ja kunnia esitellä Saksan liittopresidentin puolisolle rouva Elke Büdenbenderille sekä rouva Jenni Haukiolle toimintaamme. Rouvat Büdenbender ja Haukio vierailivat Vuosaaren jäähallilla, Aimo Mäkisen areenalla aamupäivällä 17.9.

Arvovaltaisia vieraita oli vastaanottamassa Suomen Icehearts ry:n johtava asiantuntija Ville Turkka ja järjestöpäällikkö Erika Turunen.

Nuoren kokemuksista 12 vuoden matkalta oli kertomassa Icehearts veteraani Tino Jylhä. Tinon muistoissa Icehearts-toiminta näyttäytyi merkityksellisenä erityisesti niinä hetkinä, kun asiat olisivat voineet lähteä väärille urille.

Kallahden koulua edusti apulaisrehtori Kimmo Paavola ja erityisluokan opettaja Eero Linnahalme. He kertoivat useista tapauksista, joissa Icehearts-kasvattaja oli selvittänyt vaikeita tilanteita lasten ja nuorten elämässä, jotka olivat vaikuttaneet myös koulun toimintaan.

Icehearts toimintaa pitkäkestoisesti tutkiva Kaija Appelqvist-Schmidlechner THL:sta esitteli Icehearts-toimintaa tutkimuksen valossa. Jo vuoden seurannassa Icehearts-toiminta on vaikuttanut mukana olevien lasten elämään positiivisesti.

Pääosaan pääsivät Vuosaaren pienet ja vähän suuremmatkin miehet: Helsingin kasvattajat Timo Löppönen, Tero Tiittanen ja Esa Puumalainen ja 15 joukkueissa toimivaa lasta, jotka olivat saaneet koulusta erityisluvan osallistua tärkeisiin treeneihin. Pääsimme seuraamaan harjoituksia ja keskustelemaan sekä kasvattajien kanssa heidän työnsä onnistumisista ja haasteista. Myös muutama poikakin ennätti laidalle kertomaan omasta polustaan ja Iceheartsin vaikutuksista heidän elämäänsä. Puheissa vahvistui kunnioitus kasvattajia kohtaan ja kiitollisuus suorasta, välittävästä toiminnasta. Olihan matkan varrelle toki ristiriitojakin osunut.

Me unelmoimme, että tulevaisuudessa kaikilla erityistä tukea tarvitsevilla lapsilla on rinnallakulkija 6-18 ikävuoden matkalla eikä kukaan syrjäydy. Olemme hyvin kiitollisia siitä, että pääsimme toiminnastamme ja unelmistamme arvovaltaisille vieraille kertomaan.

Lisätietoa:

Ville Turkka
Johtava asiantuntija
Suomen Icehearts ry
ville.turkka@icehearts.fi
040 558 1095

Teksti: Erika Turunen
Kuva: Sari Gustafsson