Rasa Abubagir: A good coach can change a game – A great coach can change a life

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Pelaamme elämämme aikana usein eri urheilulajeja harrastuksena.
Yleensä lajissa on mukana valmentaja, joka ohjaa sinua harrastuksessasi. Kuinka erotamme hyvän valmentajan ja erinomaisen valmentajan toisistaan?
Hyvä valmentaja voi saada sinusta paremman urheilijan, hän voi saada joukkueesi voittamaan ottelut ja ennen kaikkea hän saa sinut tuntemaan olosi voittajaksi. Hyvä valmentaja auttaa sinua pääsemään tavoitteisiisi ja voi kasvattaa motivaatiotasi ja pitää sitä yllä. On kuitenkin tiettyjä asioita, joita hyvä valmentaja ei voi tarjota tai saavuttaa. Tässä tilanteessa erinomainen valmentaja astuu kuvioihin.

Mitä erinomainen valmentaja sitten voi tehdä tai saada aikaan? Erinomainen valmentaja voi astua elämääsi ollessasi vielä nuori lapsi, joka on juuri aloittanut harrastuksensa ja voi jäädä elämääsi pitkäksi aikaa, ellei loppuelämäksi. Erinomaisessa valmentamisessa ei ole kyse vain valmentamisesta, kyse on myös auttamisesta elämän vaikeissakin tilanteissa sekä rankoissa hetkissä.

Erinomainen valmentaja haluaa lapsuutesi johtavan hyvään aikuisuuteen. Tällainen valmentaja saa sinut tuntemaan, että et ole yksin vaan olet osa yhteisöä. Erinomainen valmentaja saa sinut näkemään maailman ihan eri tavalla. Tällaisen valmentajan kanssa opit, että jokainen ihminen on samanarvoinen, ja samalla opit suvaitsevaisuutta, jonka kautta tulet toimeen ihmisen kuin ihmisen kanssa. Näiden pikkuasioiden oppiminen saattaa muuttaa näkökulmaasi moniin asioihin hyvällä tavalla. Hyvä valmentaja opettaa sinulle lajin ja vie sinua siinä eteenpäin, erinomainen valmentaja vie sinua lajin lisäksi elämässä eteenpäin.

Rasa
Kuvassa: Rasa

Rasa