Professori Mark Eddy kehui vuolaasti Icehearts-toimintaa

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Texasin yliopiston kasvatuspsykologian professori Mark J. Eddy vieraili syyskuussa Suomessa. Hän piti esitelmän Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksella, vieraili Suomen Icehearts ry:ssä ja tapasi kasvattajia. Vierailu liittyi sekä THL:ssä tehtyyn erinomaiseen tutkimukseen Icehearts-toiminnasta että professori Eddyn kiinnostuksesta kasvatusmallia kohtaan.

Mark Eddyn esitelmä THL.ssä käsitteli erityistä tukea tarvitseviin lapsiin ja nuoriin suunnattujen sosiaalisten interventioiden ja mentoroinnin vaikutuksia ja vaikuttavuutta. Hänen katsauksensa mukaan keskeisiä vaikuttavia elementtejä ovat tuen pitkäkestoisuus, kasvattajan pysyvyys sekä säännöllisesti ja riittävän usein tapahtuvat kohtaamiset. Professori Eddy totesi esitelmän lopuksi, että kansainvälisen tutkimuskirjallisuuden perusteella suomalainen Icehearts-toiminta kuuluu siihen vähälukuisten kasvatusmallien joukkoon, joissa aidosti hyödynnetään kaikki vaikuttavia elementtejä. Hän päätti esitelmän diaan, jossa oli Suomen Icehearts-logo.

Professori Eddyn innostus ja kiinnostus eivät olleet pelkkää vieraskoreutta. Hän toimittaa kirjaa sosiaalisten interventioiden ja mentoroinnin vaikutuksista ja vaikuttavuudesta, johon tulee sekä THL:n tutkijoiden artikkeli, että Suomen Icehearts ry:n kirjoitus Icehearts-toiminnasta.

Suomen vierailun toisen päivän professori Eddy vietti Suomen Icehearts ry:n vieraana. Ohjelmassa oli muun muassa erityisasiantuntija Mikko Salasuon esitelmä Icehearts-toimintaa käsittelevästä tutkimuksesta ja kirjallisuudesta sekä perehtyminen järjestön hallintoon. Iltapäivällä ohjelmassa oli kasvattajien tapaaminen Suutarilan koululla sekä keskustelu koulun rehtorin Kari Töyrylän kanssa. Rehtori Töyrylä kertoi Eddylle suomalaisen koulujärjestelmän rakenteesta ja pedagogiikasta sekä oppilashuollosta. Koulussa Mark Eddy nautti maittavan koululounaan.

Kansikuva Mark Eddy 2
Professori Mark Eddy vieraili Suutarilan koulussa. Koulun rehtori Kari Töyrylä kertoi kokemuksiaan koulun johtamisesta ja koulun arjesta. Iltapäivällä Mark Eddy tutustui Suutarilan Icehearts-joukkueiden päivittäistoimintaan. Kuvassa vasemmalta oikealle: Kari Töyrylä, Mark Eddy ja Suutarilan Icehearts-kasvattajat Teemu Heikkilä ja Toni Schüller.

Alansa parhaisiin asiantuntijoihin lukeutuvan Mark Eddyn vierailu oli monin tavoin merkittävä. Icehearts-toiminnan kehittämiseen saatiin tuoretta tutkimustietoa sosiaalisten interventioiden ja mentoroinnin vaikutuksista ja vaikuttavuudesta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkijoiden kansainvälinen yhteistyö vankistui ja Suomen Icehearts-toiminnan paikka ja rooli alan kansainvälisessä tutkimuksessa vahvistui. Yhteistyö jatkuu ja toivon mukaan saamme professori Eddyn pian uudelleen vieraaksemme.

Lisätietoja;
Mikko Salasuo
Erityisasiantuntija
Talous- ja sosiaalihistorian dosentti
040 548 5520
mikko.salasuo@icehearts.fi