NHL-kiekkoilija Mikael Granlund lahjoittaa kymmenien tuhansien eurojen arvoiset jääkiekkovarusteet tuen tarpeessa oleville lapsille.

Minnesota Wildia edustava Granlund kertoi lahjoituksestaan Suomen Icehearts ry:lle. Lahjoitetut varusteet ovat menossa kahdelle pääkaupunkiseudun Icehearts-joukkueelle.

”Mitä enemmän osattomammat lapset saavat viettää vapaa-aikaa aikuisten kanssa, sitä paremmin he voivat. Haluan lahjoituksellani edistää Iceheartsin arvokasta työtä, koska se on todistetusti saavuttanut toiminnallaan hyviä tuloksia”, Granlund perustelee. ”Totta kai saan itsekin hyvän mielen, mutta tärkeintä on se, että varusteet tulevat taatusti kovaan käyttöön. Tämä on ensimmäinen lahjoitukseni, mutta aion tehdä tästä jatkuvan jutun.”

Tätä nykyä Icehearts toimii Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa, Oulussa, Lahdessa, Seinäjoella ja Ulvilassa. Yhteisön merkittävimmät tukijat ovat toimintapaikkakunnat ja RAY, mutta myös Granlundin tapaiset yksityiset lahjoittajat ovat mukana auttamassa. Suomen Icehearts ry:n toiminnanjohtaja Ville Turkka pitää Mikael Granlundin avausta upeana eleenä: ” varusteet tulevat polttavaan tarpeeseen. ” Icehearts-joukkueiden pelaajat tulevat perheistä, joissa on vaikea osallistaa lapsia aikuisten ohjaamien harrastusten piiriin. Mukana on lapsia yksinhuoltaja-, maahanmuuttaja- ja vähävaraisista perheistä. Onnistumme tukemaan erinomaisesti myös sellaisia poikia ja tyttöjä, joilla on käytös- tai tunne-elämän häiriöitä. ” Ilman apuamme he eivät ehkä harrastaisi mitään missään”, Turkka kertoo. Turkan mukaan tyypillinen Icehearts-poika on maahanmuuttajan, yksinhuoltajan tai suurperheen lapsi. Lasten rinnalla ovat kasvattajat, jotka ovat tukena kotona, koulussa ja vapaa-ajalla. ”Kasvattajat antavat vanhemmille tervettä tukea lapsen kasvatukseen. Emme ole sijaisisiä, vaan ennen kaikkea vanhempien tukijoita kasvatustyössä.”

Icehearts-joukkueeseen valitaan Turkan sanoin ”lapsia, joista huoli on huomattu varhain”. Turkka sanoo, että he tarvitsevat erityistä tukea kasvussaan: ”Icehearts-pelaajia ja paikkoja tukea tarvitseville lapsille on tällä hetkellä noin 450. Toiminta on pitkäjänteistä, sillä joukkueet ovat koossa kaksitoista vuotta.”

NHL-uransa päättänyt Jere Lehtinen on mukana Espoon Icehearts ry:n hallituksessa. Suomen Icehearts ry:n hallituksen puheenjohtaja on jalkapallokentiltä paremmin tuttu Aki Riihilahti. ”Olen iloinen siitä, että urheilijat yleisemminkin kantavat vastuuta vähäosaisimpien terveestä kasvatustyöstä”, Riihilahti kommentoi.

LISÄTIETOJA
Ville Turkka ville.turkka@icehearts.fi www.icehearts.fi +358405581095
Aki Riihilahti aki@akiriihilahti.com

Suomen Icehearts ry
Siemenkuja 3, 00700 Helsinki
www.icehearts.fi

“Icehearts – Elämän näköistä sosiaalityötä liikunnan ja joukkueurheilun keinoin. Icehearts on joukkueurheilun toimintamalli lapsen hyväksi sekä sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tueksi. Iceheartsin tavoitteena on ennaltaehkäistä osattomuutta, edistää sosiaalisia taitoja ja luoda lapsille pitkäkestoinen ja turvallinen aikuisen läsnäolo läpi kasvun nivelvaiheiden. “