Koulutusta, dialogia, iloa ja urheilua kevään kasvattajapäivillä

Jokavuotiset kasvattajapäivämme järjestettiin tänä vuonna Eerikkilän urheiluopistolla 21.-23.5. Kasvattajamme ympäri Suomea pääsivät kouluttautumaan ja vaihtamaan ajatuksiaan kasvattajan työstä, urheilua tietenkään unohtamatta.

Ammattitaitoa kehittämässä

Ensimmäisen päivän työmenetelmänä oli työpajatyöskentely. Hyvää keskustelua käytiin muun muassa siitä, mitä tapahtuu Icehearts-toiminnan loputtua ja mitä tulisi ottaa huomioon toiminnan jälkihuollossa. Myös perhetyön tärkeys herätti keskustelua, kuin myös tyttötyön tulevaisuus.

IMG 5842
Pienryhmissä keskustelua Icehearts-työstä.

 

Toinen päivä alkoi Satu Häkkisen luennolla, jonka aiheena oli lapsen käyttäytymisen ja tunteiden tietoinen kohtaaminen. Opimme, kuinka tärkeää on tuntea ensin itsensä, sillä lapsen käyttäytyminen herättää tunteita myös itsessä. Kukaan lapsi ei tarkoituksella ole ilkeä tai käyttäydy huonosti, joten pysähtyminen lapsen äärelle on ehdotonta, jotta pystyy ymmärtämään lasta ja hänen käyttäytymistään.

IMG 5997
Neuropsykologi Satu Häkkisen luento.

Lupaus-gaala

IMG 6180
Lupaus-gaalan tähdet Jani, Toni ja Jussi.

Kasvattajapäivien yksi kohokohdista oli viimeisen illan Lupaus-gaala. Kolme kasvattajaamme, Jussi Luoma Vantaalta, Jani Söderling Ulvilasta ja Toni Schüller Helsingistä ovat nyt kasvattajauransa lopussa. He ovat pitäneet lupauksensa ja kulkeneet yhdessä joukkueidensa kanssa nyt 12 vuoden matkan, joka tulee päätökseen tänä kesänä. Haikein, mutta kiitollisin tunnelmin kiitämme heitä kaikkia mahtavasta työstä!

Urheilua ja yhdessäoloa

Kasvattajapäivät eivät olisi kuitenkaan mitään ilman urheilua! Tänä vuonna käytiin mittelöitä yleisurheilun naisten 7-ottelussa, jossa tehtiin huippusuorituksia hyvässä hengessä. Ohjelmassa oli perinteisesti myös kasvattajapäivien jalkapalloturnaus. Tarjolla oli lisäksi tekniikan opetusta uinnissa, tenniksen ja lentopallon pelaamista sekä crossfit- treeniä.

IMG 5994
Toisiamme tukien kentällä ja kentän ulkopuolella.

 

Kasvattajapäivien tarkoitus ja tärkein anti on eri alueiden kasvattajien yhdessä viettämä aika ja heidän ajatustenvaihto kasvattajan työstä. Työ on ainutlaatuista ja muuttaa muotoaan matkan varrella lasten kasvaessa, joten kasvattajien vertaistuki on erittäin tarpeellista.

Olemme erittäin kiitollisia näistä sydämellisistä ja sitoutuneista ammattilaisista sekä yhdistyksemme mahdollisuudesta tehdä Icehearts-mallin mukaista, vaikuttavaa, pitkäkestoista työtä tukea tarvitsevien lasten arjessa.

Kiitämme lämpimästi Ilmarista, joka mahdollisti kasvattajapäivämme myös tänäkin vuonna!