Kiitos matkamme tukemisesta

Peukku

kiitämme kaikkia teitä tykkääjiämme. Mekin tykkäämme teistä.

Meidän työmme on tykätä lapsista. Lapset eivät ole omia lapsiamme. Tai ovat vieraita omia. Vieraista omista lapsista tykkääminen on kaikkien aikuisten tehtävä. Ihmettelemme joskus sellaisia puheita, että lasten kasvattaminen kuuluu vain vanhemmille. Jokainen aikuinen on kasvattaja ja kasvattaa lapsia vähintään oman esimerkkinsä avulla. Hymy, sydän.

Olemme Jääsydän matkalla tällä hetkellä 19 poikajoukkueen ja 1 tyttöjoukkueen voimin. Uutena paikkakuntana tänä vuonna aloittaa Tampere. Tämä tarkoittaa sitä, että näissä joukkueissa miltei 400 lasta saa mahdollisuuden osallistua jossain vaiheessa. 400 lasta saa vierelleen kulkijan, joka välittää paitsi pelaavista ihmisen aluista myös suomalaisia arvoja osallistujille. Mitä ne ovat? Rehellisyys, toisten kunnioittaminen, uutteruus, yrittäjyys, sisukkuus, toisten kunnioittaminen, ystävällisyys….

Tuossa olemme onnistuneet. Töitä on silti jäljellä. Joka vuosi 5000 suomalaista lasta jää peruskoulun jälkeen hukkaan. Jokainen heistä olisi tarvinnut vaikkapa Icehearts toimintaa. Jokainen heistä olisi tarvinnut aikuista rinnalla kulkijaa, joka olisi lohduttanut surua, kannustanut iloa, kehunut, tukenut ja opettanut toisten kanssa toimimista. Rinnalla kulkijaa, joka olisi patistanut tekemään oikeita valintoja. Rinnalla kulkijaa, joka olisi vaatinut tekemään parhaansa, jotta seuraavassa tilanteessa paras olisi taas vähän parempi. Rinnalla kulkijaa, joka opettaisi tuntemaan miten suhteutua hyvään ja pahaan. Katsomaan silmiin syvälle. Tämän teemme yhdessä vanhempien kanssa.

Olemme iloisia siitä, että seuraatte matkaamme etäältä. Tervetuloa seuraamaan läheltä. Tervetuloa tekemään kanssamme hyvää. Keinoja on monia. Sydän, peukku, sydän

Ville