KidMove-hanke huipentuu loppuseminaariin

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Icehearts on ollut mukana Erasmus+ Sportin kansainvälisessä KidMove-yhteishankkeessa, jossa on kehitetty ja koottu yhteen hyviä, urheilijalähtöisiä valmennuksen käytäntöjä, erityisesti ruohonjuuritasolle juniorivalmennukseen. KidMove – hanke alkoi tammikuussa 2019 ja päättyy 25.11. järjestettävään loppuseminaariin.

Kidmove on Metropolia Ammattikorkeakoulun koordinoima Erasmus+ Sport- rahoituksen saanut hanke. Metropolian koordinoimassa hankkeessa kumppaneina toimivat toimivat Suomen Icehearts ry, Itävallasta urheilujärjestö Sportunion Steiermark, Hollannista Special Heroes ja Windesheim UAS, Tsekin tasavallasta Masaryk University ja urheiluseura Bulldogs Brno sekä Puolasta University School of Physical Education in Wroclaw  ja opiskelijaliikuntajärjestö AZS-AWF Wroclaw. Hanke oli kaksivuotinen.

“Isoin haaste maailmanlaajuisesti on se, että nimenomaan 11–14-vuotiaat nuoret lopettavat urheiluharrastuksen. Liian usein tämän takana on se, että valmentaja ei kohtaa nuorten urheilijoiden tarpeita ja harjoitellaan liian aikaisin liikaa ja yksipuolisesti.” hankkeen päällikkö, Anita Ahlstrand kertoo.

“Nuorten urheilijoiden motivaation ylläpitämiseen olemme löytäneet Kidmove-kumppanien kehittämiä hyviä ratkaisuja. Lapset ja nuoret pitää saada mukaan valmennuksen ja harjoittelujen suunnitteluun, heitä pitää kuunnella, kunnioittaa ja olla kiinnostuneita.” Ahlstrand painottaa.

Videoita Kidmove-hankkeen tekemistä hyvistä valmennuskäytännöistä löydät alla olevista linkeistä ja Kidmoven Youtube kanavalta.

 

Lisätietoja: 

Metropolia: Anita Ahlstrand, KidMove-hankkeen projektipäällikkö, anita.ahlstrand@metropolia.fi
Icehearts: Stina Kuhlefelt, hankevastaava, stina.kuhlefelt@icehearts.fi

Kuva1