Kevään leirielämyksiä Lapissa ja Eerikkilässä

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Vantaan Mikkolan kaksi Icehearts-joukkuetta ovat kokeneet tänä keväänä unohtumattomia yhteisiä hetkiä ja elämyksiä. Vantaan poikajoukkueen 11 vuoden taival tulee tänä kesänä päätökseen, joten joukkue juhlisti yhteistä matkaansa päätösreissulla Lapin Raattamaan. Tyttöjoukkueelle Eerikkilän pääsiäisleiri oli myös odotettu yhteisöllinen tapahtuma pitkän korona-ajan jälkeen. Kasvattajamme Ari-Pekka Roiko ja Nelli Niemelä kirjoittivat matkakertomukset leireistään.

Joukkueen päätösreissu Lapissa

”Icehearts-joukkueeni 11 vuotinen taival alkoi vuonna 2011 Vantaan Mikkolasta ja tulee päätökseen tänä kesänä. Juhlistimme uskomattoman hienoa matkaamme maaliskuussa 11.-19.3. viikon pituisella päätösreissulla Lapissa.

Lähdimme perjantai-iltana bussilla kohti Kittilän kunnassa sijaitsevaa Raattaman kylää. Huonosti bussissa nukutun yön jälkeen pysähdyimme aamupalalle Leville, missä kävimme myös kylpylässä. Tästä sitten jatkoimme matkaa lopulliseen määränpäähän Raattamaan.

Bussimatka
Bussimatkalla kohti Lappia.

Poromajoitustila Autto oli majoituspaikkamme. Viikon päästä kotimatka tehtiin samalla kaavalla, jolloin vietimme viimeisen matkustusyön bussissa. Poikkeuksena oli vaan se, että nyt mukana kotiin tuomisiksi oli myös muistoja ja upeita maisemakuvia.

Viikon aikana kävimme laskettelemassa Pallaksella, Levillä ja Ylläksellä. Ohjelmassa oli myös moottorikelkkailua, yhteisiä hiihtolenkkejä, pilkkimistä Vuontisjärvellä sekä porojen katselua. Osa pojista pääsi myös viettämään varmasti yhden elämänsä unohtumattomimmista öistä Pallastunturin erämiesmökissä.

Levi
Tunturimaisemia.
Kasvattaja Tyossaan
Kasvattaja työssään.

 

Pojat Laskettelee Tauko
Laskettelupäivä Levillä.
Hiihtoretki
Hiihtoretkellä.
Pilkilla
Pilkillä Vuontisjärvellä.
Moottorikelkella Tunturin Huipulle
Moottorikelkan vetämänä Pallas tunturin juurelle.
Pallastunturin Huipulla 1
Patikointi Pallastunturin huipulle.
Eramokissa Yota
Erämiesmökille yöpymään lähtijät.
TUNTURI YO
Tunturin yössä.
Revontulet
Reissussa nähtiin myös revontulia.

Viikko Lapissa oli meille kaikille, niin minulle kasvattajana kuin Icehearts-pojille, unohtumaton yhteinen kokemus. Lapin uskomattoman kaunis luonto vei kaikkien meidän sydämet. Reissun parasta antia oli se, että kaiken tämän saimme jakaa joukkueen kanssa yhdessä. Viikon aikana oli myös aikaa käydä hyviä keskusteluja, laulaa leirinuotiolla, muistella menneitä ja pohtia tulevaisuutta. Tunteet olivat pinnassa itse kullakin.

Nämä nuoret, aikuisuuden kynnyksellä olevat miehenalut, eivät koskaan unohda tätä reissua.”

Kuvat ja teksti: Ari-Pekka Roiko, Vantaan 04/05-joukkueen kasvattaja

Icehearts-tyttöjen pääsiäisleiri Eerikkilässä

”Pitkin talvea joukkueen tytöt kysyivät, voidaanko mennä leirille keväällä? Toivottu leiri tuli mahdolliseksi Muratan lahjoituksen myötä ja tytöt saivat iloisia uutisia leirin toteutumisesta Eerikkilän Urheiluopistolla pääsiäislomalla 15.-17.4.2022. Eerikkilän Urheiluopisto oli ennestään tuttu edelliseltä kesältä ja paikkana suuresti toivottu hyvien urheilumahdollisuuksien, hienojen majoitustilojen ja hyvän ruoan vuoksi. Leirille lähti 15 tyttöä, iältään 15-18 vuotiaita ja aikuisiksi joukkueen kasvattaja Nelli ja resurssikasvattaja Stina.

Kavelylla
Eerikkilän ulkoilureitillä.

Leirillä pelattiin salibandya, käytiin kuntosalilla, saunottiin ja uitiin järvessä, kuntonyrkkeiltiin, käveltiin ja pyöräiltiin. Urheilun lomassa ehdittiin myös pelata monta kierrosta Unoa sekä suosikkiseuraleikkiämme murhaajaa. Ehtivätpä tytöt leipoa myös kaikille maistuvia mokkapaloja!

Leiriporukka Urheilee
Leiriin mahtui myös salibandytreenit.
Kuntosali
Yksi leirin parhaista jutuista oli iso kuntosali.
Takan Sytyttelya
Takan sytyttelyä illan hämärryttyä.
Fatbike
Fatbike-pyöräily oli suosittu aktiviteetti.
Mokkapalat
Tyttöjen tekemät mokkapalat ja lempipeli Uno.

Pääsiäisleiri oli piristävä ja rentouttava. Oli ihana nähdä ystäviä ajan kanssa ja liikkua yhdessä mukavassa porukassa. Korona-ajan eristyneisyys on vaikuttanut kaikkiin ja huomasimmekin, että yhdessäoloon isolla porukalla on hyvä taas totutella uudestaan. Monelle nuorelle rajoitukset ovat olleet raskaita ja kaiken yksin pohtiminen ja tekeminen on pidemmän päälle tosi raskasta. Yhdessä on niin paljon hauskempaa!

Parasta leirillä oli upea, iso kuntosali, johon sai mennä treenaamaan milloin vain, sekä kaikki keskustelut yhdessä toisten kanssa, aiheita riitti laidasta laitaan.”

Kuvat ja teksti: Nelli Niemelä, Icehearts-tyttötyön kehittäjä, 06/07-joukkueen kasvattaja

Leirit on mahdollistettu yritysystävämme Murata Electronics Oy:n tuella. Lämmin kiitos Muratalle välittämisestä, toimintamme tukemisesta sekä merkityksellisten ja ainutkertaisten tapahtumien mahdollistamisesta Vantaan joukkueillemme!

Icehearts on varhaisen tuen toimintamalli lapsen ja perheen hyväksi sekä sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tueksi. Jokainen joukkue on 12 vuotta kestävä yhteinen matka – lapsuudesta aikuisuuden kynnykselle. www.icehearts.fi