Keravan uudeksi kasvattajaksi Tuomas Törhönen

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Keravan ensimmäisen Icehearts-joukkueen kasvattajaksi on valittu Tuomas Törhönen. Tuomas on keravalainen sosionomi, joka on viimeiset 20 vuotta tehnyt töitä lastentarhanopettajana ensin Järvenpäässä ja viimeiset 13 vuotta Keravalla.

Törhösellä on pitkä vapaaehtoistausta Iceheartsissa ja hän on myös toiminut Helsingin ja Vantaan Icehearts ry:n hallituksessa. Iceheartsin organisaatio, filosofia ja arvomaailma ovat Tuomakselle tuttuja, joten hän pääsee välittömästi keskittymään lasten kanssa tehtävään työhön. Törhösen vahvuutena on pitkän työkokemuksen ja Iceheartsin työn tuntemuksen lisäksi myös vahva kotikaupungin ja sen muiden toimijoiden tuntemus.

Tuomas Törhösen palo tehdä työtä Icehearts-toimintamallin mukaisesti on kova. Hän on aina nauttinut eniten tehdä töitä niiden lasten kanssa, joilla on ollut haasteita kasvussaan. “Olemme aina jotenkin ymmärtäneet toisiamme niiden lasten kanssa.” kuvaa Törhönen työtään esikoulunopettajana. “Syksyllä aloitettu työ luottamuksen rakentamiseksi kuitenkin keskeytyy juuri kun olemme päässeet kiinni ns. normaaliin arkeen. On raskasta huomata, kuinka vuoden aikana tehty työ valuu nivelvaiheessa hukkaan lapsen siirtyessä kouluun. Nyt pääsen kulkemaan mukana.”

Törhösen joukkueen kokoaminen käynnistyy välittömästi. Ryhmään valitaan ensisijaisesti Ahjon alueella olevia esikouluikäisiä poikia. Yhteinen koulutaival alkaa syksyllä.

Sitten siihen urheiluun. Tuomaksella itsellään on vahva harrasteurheilutausta. Talvisin Tuomas pelaa jääkiekkoa ja kesäisin hän on intohimoinen pyöräilijä. “Joukkueen yhteistä lajia mietitään sitten yhdessä poikien kanssa, kun matkaa taittuu. Tärkeintä on, että meillä on joukkue, jossa pääsemme opettelemaan yhteistyötaitoja. Joukkueenhan voi perustaa vaikka bridgessä tai keilailussa.” virnistää Törhönen.

Tuomaksen ja muun Iceheartsin väen yhteystiedot löytyvät verkkosivuiltamme: https://www.icehearts.fi/yhteystiedot/