Kerava aloittaa Icehearts-toiminnan

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Keravan kaupunki ja Suomen Icehearts ry ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen Icehearts-toiminnan aloittamisesta Keravalla.

Keravalle perustetaan yksi Icehearts-joukkue, jonka toiminta käynnistyy keväällä 2018 esikoululaisten ryhmänä. Joukkue kootaan pojista ja se tulee toimimaan Ahjon alueella. Ryhmään valitaan kasvattaja lähiviikkoina.

Icehearts tekee työtä lapsen hyvinvoinnin eteen kokonaisvaltaisesti tehden yhteistyötä erityisesti koulun, sosiaali- ja terveystoimen ja liikunnan kanssa. Iceheartsin tavoitteena on ennaltaehkäistä syrjäytymistä ja edistää lapsen sosiaalisia taitoja ja hyvinvointia mahdollistamalla lapselle pitkäkestoinen ja turvallinen aikuisen läsnäolo läpi kasvun nivelvaiheiden. Yhtenä työvälineenään Icehearts käyttää joukkueurheilua. Pitkäkestoisen, ihmissuhdeperustaisen ja varhain aloitetun tuen on todettu vähentävän lapsen elämään kerääntyvän riskikuorman vaikutusta.

Yhden joukkueen vuosibudjetti on noin 50 000 euroa, jolla katetaan 15-25 lapsen ryhmätoiminta. Yksi joukkue toimii 12 vuoden ajan.

Keravan kaupunki ja Suomen Icehearts ry ovat joukkueen aloittamisen lisäksi yhdessä sopineet paikallisen ohjausryhmän perustamisesta. Ohjausryhmän muodostavat Keravan kaupungista kaupunginjohtaja Kirsi Rontu, nuorisopalvelujohtaja, perheitä tukevien palveluiden vastuualuejohtaja, kasvun ja oppimisen tuen johtaja, valitun koulun rehtori, kaksi kaupunginhallituksen nimeämää luottamushenkilöä sekä Suomen Icehearts ry:n edustajat ja MLL Kalevan yhdistys ry:n asiantuntijajäsen. Ohjausryhmä kokoontuu 2-3 kertaa vuodessa.

Iloitsemme suuresti alkaneesta yhteistyöstä!

Lisätietoa:

Teemu Vartiamäki
Suomen Icehearts ry:n toiminnanjohtaja
teemu.vartiamaki@icehearts.fi
040 592 6122

Kuvassa: Kirsi Rontu, Keravan kaupunginjohtaja & Teemu Vartiamäki, Suomen Icehearts ry:n toiminnanjohtaja.

Kuva: Saara Junninen

Teksti: Erika Turunen