Joensuun ensimmäinen Icehearts-joukkue aloitti toimintansa

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Joensuuhun perustettiin elokuussa kaupungin ensimmäinen Icehearts-joukkue! Vuonna 2013 syntyneistä pojista koostuvan joukkueen kasvattajaksi on valittu Henri Pursiainen. Joukkue toimii Noljakan alueella.

Lumiukosta Icehearts-kasvattajaksi

Pursiainen on joensuulainen lähihoitaja, joka on työskennellyt viimeiset 10 vuotta päiväkodeissa. Pursiaisen matka Icehearts-kasvattajaksi alkoi epävirallisesti jo muutama vuosi sitten, kun hän aloitti työskentelyn Joensuun kaupungin Lumikki ja Lumiukko -toiminnassa. Lumikki ja Lumiukko -toiminta on vuonna 2018 perustettu joensuulainen malli, joka pohjautuu Iceheartsin filosofiaan, mutta jossa kohderyhmänä on pienemmät, päiväkoti-ikäiset lapset. Toimintamallin tarkoituksena on mahdollistaa joensuulaisiin päiväkoteihin lisäkasvattajia, Lumiukkoja (miehet) ja Lumikkeja (naiset), joiden tehtävänä on antaa aikaa ja monipuolista, konkreettista tukea sitä tarvitseville lapsille ja heidän perheilleen koko päiväkotiajan.

Olen aina tykännyt tehdä töitä erityistä tukea tarvitsevien lasten kanssa. Ajatus siitä, että pääsee jatkamaan näiden samojen poikien kanssa vielä monta yhteistä vuotta, kiehtoi.

Vaikka Pursiainen pitikin Lumiukko-työstään paljon, myös Icehearts-kasvattajan työ houkutteli: ”Olen aina tykännyt tehdä töitä erityistä tukea tarvitsevien lasten kanssa. Ajatus siitä, että pääsee jatkamaan näiden samojen poikien kanssa vielä monta yhteistä vuotta, kiehtoi. Myös perheiden kanssa tehtävä työ kiinnosti yhä enemmän.” kertoo Pursiainen.

Kahden vuoden pesti Noljakan päiväkodin Lumiukkona vaihtui siis elokuussa Icehearts-kasvattajaksi. Siinä missä Icehearts-kasvattajat aloittavat tutustumisen joukkueen lapsiin vasta esikoulussa, on Pursiaisella ollut aikaa tutustua ja olla joukkueen lasten kanssa jo kaksi vuotta. Tällä hetkellä joukkueessa on mukana kuusi poikaa, ja Pursiainen on aloittanut työnsä hyvillä mielin: ”Hyvää kuuluu ja hommia riittää! Poikien tunteminen on helpottanut kouluun tutustumista – kun tuntee sekä heidät että heidän vanhempansa, pystyy ennakoimaan koulussa sattuvia tilanteita helpommin. Silti ei voi koskaan tietää, mitä päivä tuo tullessaan.” kertoo Pursiainen.

Kasvattaja Pursiainen

Toivon, että pojat, jotka tulevat joukkueeseen, haluaisivat myös olla siinä loppuun asti.

Kasvattajana Pursiainen on rauhallinen ja pitkän pinnan omaava persoona: ”Aikuiset välillä unohtavat, kuinka avuttomia lapset voivat olla. Silloin täytyy hidastaa tempoa, ja muistaa, ettei lasten tarvitse vielä osata kaikkea.” muistuttaa Pursiainen. Tuleville vuosille ei ole isoja tavoitteita, mutta yksi toive Pursiaisella on: ”Toivon, että pojat, jotka tulevat joukkueeseen, haluaisivat myös olla siinä loppuun asti.”

Ja vielä muutama sananen urheilusta. Pursiainen on myös liikunnallinen tapaus, jolta löytyy harrastustaustaa jalkapallosta ja salibandysta, mutta nykyään hän viettää vapaa-aikaansa pyöräilyn, frisbeegolfin ja joogan parissa. Kun oman Icehearts-joukkueen lajivalinta tulee ajankohtaiseksi, Pursiaisen unelmalaji on selvä: ”Jalkapallo totta kai! Mutta sählykin käy – oikeasti ei ole väliä, mutta noista löytyisi eniten kokemusta.” hän vastaa.

Toivotamme Pursiaisen lämpimästi tervetulleeksi Iceheartsiin! Hänen ja muun Iceheartsin väen yhteystiedot löydät täältä.

Lisätietoa Joensuun Lumiukko -toiminnasta voit lukea täältä.

Lisätietoja:

Miika Niemelä
Koulutuspäällikkö vs. toiminnanjohtaja
0400 419 166
miika.niemela@icehearts.fi

Icehearts on varhaisen puuttumisen toimintamalli lapsen hyväksi sekä sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tueksi. Icehearts on innovatiivinen toimintamalli, jonka työväline on joukkueurheilu. Toimintamalli tarjoaa pitkäkestoista ja ammatillista kasvun tukea lapsille, joista on huomattu erityinen huoli. Icehearts ehkäisee innovatiivisesti syrjäytymistä käyttäen joukkueurheilua työvälineenään. Jokainen joukkue on 12 vuotta kestävä yhteinen matka – lapsuudesta aikuisuuden kynnykselle. icehearts.fi