Iceheartsin tyttötyön 5-vuotista taivalta juhlittiin Vantaalla

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Nelli Ja Elisabeth
Iceheartsin tyttötyön suojelija Elisabeth Rehn yhdessä tyttötyön kehittäjä ja kasvattaja Nelli Niemelän kanssa.

Vantaan Mikkolassa oli maanantaina juhlatunnelmaa, kun Iceheartsin tyttötyön viisivuotista taivalta juhlittiin Iceheartsin tyttöjen, kasvattajien ja tukijoiden kesken. Kunniavieraaksi juhlaan saapui Icehearts-tyttötyön suojelija Elisabeth Rehn.

Ilta alkoi Iceheartsin ensimmäisen tyttöjoukkueen kasvattajan ja tyttötyön kehittäjän Nelli Niemelän puheella. Nellin joukkueen matka alkoi viisi vuotta sitten. Alkuun jopa hieman epäiltiin taipuuko Iceheartsin joukkueurheilun malli tytöille, mutta pelot osoittautuivat pian vääriksi. Tytöt löytyivät joukkueeseen nopeasti ja toimintamalli osoittautui vaikuttavaksi.

Juhlassa palkittiin ja kiitettiin tyttötyön alkutaipaleen tukena olleita henkilöitä. Ilman heidän apuaan Iceheartsin tyttötyö ei olisi tässä tänään, viiden tyttöjoukkueen voimin.

Juhlavieraana ollut ja pitkään Iceheartsin työtä seurannut Vantaan perusopetuksen aluepäällikkö Merja Kuokka kertoi Iceheartsin tyttötyön vahvuutena olevan sen erityislaatuinen työtapa tyttötyön kentällä:

“Pidän siitä, että Iceheartsin tyttötyö vahvistaa tyttöjen myönteistä itsekkyyttä. Iceheartsin aktiivisen ja läsnäolevan kasvatustyön myötä tytöt oppivat pitämään puoliaan kauniilla tavalla.”

Myös Vantaan perhepalveluiden johtaja Anna Cantell-Forsblom tunnistaa Iceheartsin tyttötyön erityiset vahvuudet: Tytöt oireilevat usein eri tavalla kuin pojat ja jäävät siksi liian pitkiksi aikaa ilman heidän tarvitsemaansa tukea. Kuitenkin yksikin välittävä aikuinen pystyy vaikuttamaan lapsen kehitykseen ja kasvuun positiivisella tavalla.  Iceheartsin tyttötyössä on mahtavaa se, ettei tyttöjä laiteta siihen kapeaan muottiin, jota heille usein tarjotaan.”

Iceheartsin tyttötyössä on mahtavaa se, ettei tyttöjä laiteta siihen kapeaan muottiin, jota heille usein tarjotaan.

Tyttötyön 5-vuotisjuhlissa kuultiin juhlapuheet Iceheartsin perustajilta Ilkka ja Ville Turkalta sekä nautittiin tyttöjen upeista esityksistä.

Illan kohokohtana oli Elisabeth Rehnin juhlapuhe. Hänen humanitaarinen työnsä ympäri maailmaa on tutustuttanut hänet kulttuurien kirjoon ja vahvistanut hänen uskoaan yhdessä tekemisen voimaan. “Olen vieraillut sodan runtelemissa paikoissa. Yhteistä kaikille ihmisille ympäri maailmaa on tarve kuulua yhteisöön. Yhdessä tekeminen urheilun keinoin on vahva yhdistävä voima. Ylpeänä olen seurannut Iceheartsin tyttötyötä sekä asenteiden muuttumista niin tyttöjen roolia kuin tyttöjen joukkueurheiluakin kohtaan. Icehearts tekee arvokasta sosiaalityötä tyttötyön saralla.”

Tyttötyön kehittäjä ja kasvattaja Nelli Niemelä kukitettiin kiitoksin hänen uraauurtavasta ja sinnikkäästä työstään. Nellin unelma ja viesti kentälle on kirkas:

“Olkaa läsnä ja kuunnelkaa lasta. Kenestäkään ei näe ulospäin, mitä hän käy läpi. Toivon, että Iceheartsin tyttötyö jatkaa kasvamistaan ja yhä useampi lapsi saa näin tarvitsemansa tuen.”

20180827 182310
Iceheartsin tyttöjoukkueiden kasvattajat koolla.

 

Lisätietoa:
Nelli Niemelä
Icehearts-kasvattaja
nelli.niemela@icehearts.fi

Teksti ja kuvat: Erika Turunen