Iceheartsin Suuri vuosi 2015

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Tämä vuosi on ollut meille ihanien läpimurtojen vuosi. Ensinnäkin olemme Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa neuvotelleet jo muutaman vuoden tutkimuksen aloittamisesta koskien Icehearts toimintaa Suomessa. Tänä vuonna olemme päässeet asiassa tekemisen tasolle. THL on aloittanut kahden tutkimuksen tekemisen.

Ensimmäinen tutkimus on pitkä, siinä seurataan tulevien 13 vuoden ajan toiminnassa mukana olevien lasten elämänkulkua sekä hyvinvointia lasten, vanhempien ja kasvattajien näkökulmista.

Toisessa THL:n osatutkimuksessa kerätään tietoa jo 12 vuotta toiminnassa mukana olleiden nuorten kokemuksista Iceheartsista, sen onnistumisista, mukanaan tuomista hyödyistä sekä haasteista.

Kolmatta tutkimusta tekee Mirka Smolej. Tutkimus on paikallinen ja nimeltään:” Ennaltaehkäisevä lastensuojelutyö koulussa: Arviointitutkimus Icehearts-toimintamallista.”

Toinen tärkeä läpimurto on ollut uusien joukkueiden perustaminen edelleen kovalla vauhdilla. Uutena paikkakuntana toimintamme alkoi Riihimäellä, jossa Jarno Tuunainen on aloittanut oman joukkueensa kanssa toiminnan.

Espoossa aloittivat Karo Koivunen Espoonlahdessa ja Riku Peltola Espoonkeskuksen alueella matkansa uusien joukkueiden kanssa ja Rasmus Lunden aloitti Brita Maria Renlunds Minne – säätiön tuella jo toisen ruotsinkielisen joukkueen keräämisen.

Tampereella Eetu Karhulahti kerää toista joukkuetta Tesoman alueelta ja Antti Markkanen Annala-Kaukajärveltä. Erityisesti puhumme näistä joukkueista läpimurtoina uuden paikkakunnan näkökulmasta, mutta myös siitä, että Espoon ja Tampereen kaupungit ovat ottaneet Icehearts toiminnan kaupungin strategiaan lasten hyvinvoinnin lisäämiseksi näillä alueilla.

Helsingissä uuden joukkueen aloitti Teemu Heikkilä Siltamäki-Suutarilan alueella. Tämän joukkueen alkutaipaleen olemme rahoittamassa yksittäisen tukijan avulla.

Kilpalan Vellu Helsingistä vastaanotti kolmantena kasvattajana kiertopalkinnon 12 vuoden taipaleesta. Hurraa Vellu. Haastattelussamme Vellu sanoi olevansa onnellinen, oppinut ja aikuistunut. Kasvattajan oppimatkalla on tärkeätä kaikkien joukkueen pelaajien vuoksi. Poikkihallinnollinen kiertoajelu palveluviidakoissa on opettanut Vellulle yhteiskunnastamme paljon. Häntä kannattaisi haastatella pitkään, koska Vellu tietää tällä hetkellä timantin tarkasti, mikä tukea tarvitsevien lasten kasvua ja kehittymistä eniten vaikeuttaa.

Viimeisenä rypistyksenä ennen Icehearts 20-vuotiaan taipaleen juhlintaa vuonna 2016 tulemme vielä toimimaan jääkiekon alle 20-vuotiaiden turnauksessa pääyhteistyökumppanina. Saamme tuoda lasten kasvun ja tukemisen asiaa esille kansainvälisellä foorumilla. Tästä kiitos kotoiselle kiekkoliitolle ja Supercellille.

Kiitos kaikille uusille ja vanhoille tukijoille tästä vuodesta. Erityisen suuri
kiitos kaikille kasvattajille ja Icehearts perheen työntekijöille ja vapaaehtoisille. Suurin kiitos kuitenkin menee jälleen lapsille, joita varten olemme olemassa.

Ville Sisu2015dTeF

Ville Turkka, toiminnanjohtaja