Iceheartsin ruotsinkielinen toiminta laajentunut kahdella ryhmällä

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Iceheartsin ruotsinkielinen toiminta, Active Explorers Club on laajentunut. Viime syksynä ja tämän vuoden alussa on perustettu kaksi uutta ruotsinkielistä ryhmää Helsinkiin ja Espooseen. Ryhmien kasvattajiksi valittiin Petra Niemi-Reichel ja Brita Gädda. Tällä hetkellä ruotsinkielisiä ryhmiä toimii Espoon ja Helsingin alueella yhteensä viisi.

 

Petra Niemi-Reichel kasvattajaksi Helsinkiin

Petra E1665575386450

Petra Niemi-Reichel valittiin uuden Itä-Helsingin ryhmän kasvattajaksi ja hän aloitti työt viime syksynä. Hänen ryhmäänsä kootaan parhaillaan vuonna 2014-2015 syntyneistä lapsista ja mukana on jo kolme lasta.

Petra on itsekin kotoisin Itä-Helsingistä ja on monen mutkan kautta palannut takaisin juurilleen. Lukion jälkeen Petra lähti au pairiksi Saksaan ja jäi sille tielle 25 vuodeksi tehden erilaisia töitä muun muassa rakennus- ja maatalousalalla, kääntäjänä ja opettajana sekä suoritti myös agronomin tutkinnon. Suomeen palattuaan hän suoritti koulunkäyntiohjaajan opinnot ja aloitti yläasteen opettajana ruotsinkielisessä koulussa. Tällä hetkellä hän myös opiskelee yliopistossa kasvatustieteitä.

Opettajan työssä Petra näki, kuinka paha olo joillakin lapsilla voi olla ja häntä turhautti, kun heitä ei pystynyt auttamaan. Hän kiinnostui Iceheartsin toiminnasta, koska halusi päästä auttamaan lapsia konkreettisemmin ja pitkäkestoisemmin. Petra on huumorintajuinen ja kärsivällinen kasvattaja. Hän toivoo tulevaisuudelta ryhmänsä hitsautuvan yhteen ja pitävän huolen toisistaan. Haaveena olisi luoda iso perhe yhdessä muiden ruotsinkielisten ryhmien kanssa.

Petra viettää vapaa-aikaansa mieluiten koiran kanssa ulkoillen ja mökkeillen.

 

Espoon ryhmän kasvattajaksi Brita Gädda

Brita Gadda Bw

Espoon uuden joukkueen kasvattajaksi valittiin Brita Gädda. Brita aloitti työt tammikuun alussa ja hän kiertää parhaillaan esikouluja Espoon alueella. Ryhmään valitaan vuonna 2015-2016 syntyneitä lapsia.

Brita on kotoisin Luodolta Pohjanmaalta ja on koulutukseltaan opettaja. Brita kuuli Icehearts-toiminnasta, kun Petra oli kartoittamassa lapsia ryhmäänsä samassa koulussa, jossa Brita oli töissä. Britaa alkoi kiehtomaan ajatus päästä kohtaamaan lapsia ja nuoria eri näkökulmasta kuin opettajana. 20 opettajavuoden jälkeen hänelle tuli myös tunne, että oli aika kokeilla jotain uutta.

Britalla on pitkä kokemus lasten ja nuorten parissa työskentelystä sekä vanhempien kohtaamisesta.
”Kasvatustyö on pitkäjänteistä työtä ja on tärkeää keskittyä päämäärään, vaikka tie olisi välillä mutkikas. Haluan rohkaista lapsia uskomaan itseensä, että vaikeistakin lähtökohdista on mahdollista ponnistaa pitkälle.” kertoo Brita. Hän odottaa jännittävää ja monipuolista työtä Iceheartsin parissa, luottamusta ja huumoria.

Britan vapaa-ajan viettoon kuuluu arkiliikunnan eri muodot sekä mökkeily.

AEC Porukka Scaled
Iceheartsin ruotsinkielisen toiminnan uudet kasvattajat Brita Gädda (vasemmalla), Petra Niemi-Reichel (oikealla) ja yhteyshenkilö Stina Kuhlefelt (keskellä).

Toivotamme Petran ja Britan lämpimästi tervetulleeksi Iceheartsiin! Heidän ja muun Iceheartsin väen yhteystiedot löydät täältä.

Lisätietoja;
Stina Kuhlefelt
yhteyshenkilö
puh: 044 074 0030
stina.kuhlefelt@icehearts.fi
https://www.activeexplorers.club/