Iceheartsin pelaajayhdistyksen kuulumisia

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Icehearts haluaa olla organisaatio, joka kerää jatkuvasti informaatiota kasvattajiemme arjesta ja haluaa kenttätyötä tekeviä kasvattajia mukaan erilaisiin kehittämisryhmiin. Tästä yhtenä esimerkkinä perustimme vuonna 2021 Pelaajayhdistys – työryhmän, jonka tehtävänä on koota Icehearts-kasvattajien ääntä kuuluviin valtakunnallisesti ympäri Suomen ja kehittää toimintaamme.

Pelaajayhdistyksessä on mukana 15 kasvattajaa eri paikkakunnilta sekä ryhmän vetäjänä toimii tiimimentori Jani Söderling. Jäsenten valinnan toteuttivat Iceheartsin aluetiimit, jolloin jokainen kaupunki valitsi yhden jäsenen edustamaan omaa aluettaan Pelaajayhdistykseen. Poikkeuksena isoimmat alueet, Helsinki ja Tampere, joista valittiin kaksi edustajaa, jotta vuoropuhelu olisi helpompaa.

Pelaajayhdistyksen ensimmäinen tehtävä oli vuonna 2017 julkaistun Icehearts – käsikirjan päivittämisen ajatushautomo Icehearts-työn tärkeimpien elementtien ympärillä. Näitä keskeisimpiä elementtejä ovat muun muassa Icehearts-joukkueen alkuvaiheen lasten valinnat, joukkueen täydentäminen, eri verkostoissa tapahtuva työ ja Iceheartsin harrastustoiminta. Pelaajayhdistys on tavannut kolme kertaa tämän teeman ympärillä ja kaikki tapaamiset ovat olleet erittäin hedelmällisiä. Ensimmäisellä kerralla orientoiduttiin Teamsin kautta tulevaan aiheeseen, toisella kerralla näimme livenä ja kävimme aihealueita läpi työpaja tyyppisesti ja viimeisellä kerralla tarkoituksena oli koota ja saada aikaan konkreettista ehdotelmaa käsikirjan päivittämisestä, jossa näin fasilitoijan näkökulmasta onnistuimme oikein hyvin.

Pelaajayhdistys
Pelaajayhdistyksen ensimmäinen lähitapaaminen Eerikkilän urheiluopistolla keväällä 2022.

On ollut mahtava huomata, kuinka suurella sydämellä ja sitoutuneesti kasvattajat ovat työskennelleet aiheen ympärillä. Pelaajayhdistys on myös otettu hyvin vastaan myös muiden kasvattajien keskuudessa ja toivottu tämän työskentelytavan jatkumista, jotta se kaikkein suurin tieto saadaan kuuluviin kasvattajien arjesta.

Kirjoittanut: Jani Söderling