Icehearts tukee lasten koulutyötä, vapaa-aikaa ja perheitä myös tänä poikkeuksellisena aikana

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

On normaalia, että koronaviruksen leviäminen herättää huolta. Vaikka kaikkia ylimääräisiä kontakteja on syytä välttää, ei ole syytä jäädä yksin huolien ja haasteiden kanssa.

Koulutyössä ja iltapäivätoiminnassa muutoksia

Koulujen siirtyessä etäopetukseen olemme sopeuttaneet toimintaamme, mutta työtä tehdään nyt kovemmin kuin koskaan. Kasvattajamme ovat tiiviisti yhteydessä joukkueidensa lapsiin ja perheisiin näiden viikkojen aikana tukien lapsia ja nuoria koulutyössä ja koulutehtävissä.

Niiden Iceheartsin toiminnassa mukana olevien erityisen tuen tarpeessa olevien lasten osalta, jotka eivät voi olla etäopetuksessa, ovat kasvattajamme mukana tukemassa lähiopetusta koulussa. Iltapäivätoimintaa toteutetaan näiden lasten osalta sovelletusti käyttäen hyödyksi erityisesti ulkoilumahdollisuuksia.

Toisella asteella opiskelevien nuorten kohdalla panostamme yksilölliseen tukiopetukseen ja arjen tukeen näin ylläpitäen turvallisia, terveellisiä rutiineja sekä hyvää kasvua ja oppimista.

Icehearts tukena arjessa ja vapaa-ajalla

Koska nyt on hyvä välttää kaikkia ylimääräisiä kontakteja, tuemme joukkueidemme lapsia ja heidän perheitään vieläkin yksilöllisemmin heidän omista lähtökohdistaan käsin.

Tarvittaessa kasvattajamme vievät perheille ruokakasseja, auttavat pakollisten toimintojen järjestelyissä ja viranomaisyhteistyössä. Icehearts-kasvattajat ovat vahvasti joukkueiden lasten ja perheiden konkreettisena tukena, mutta myös lieventämässä huolia ja oikaisemassa väärää informaatiota.

Emme tällä hetkellä pysty järjestämään joukkueillemme treenejä tai pelejä, mutta pyrimme järjestämään joukkueidemme lapsille ja nuorille mielekästä vapaa-ajan tekemistä mm. erilaisin yksilöllisin tai pienryhmässä toteutettavin ulkoiluaktiviteetein samalla rytmittäen joukkueidemme lasten ja nuorten vapaa-aikaa.

Me olemme läsnä, saatavilla ja tukena.

Perhetyöntekijämme valmiina kuuntelemaan vanhempia

On normaalia olla surullinen, hämmentynyt, peloissaan tai vihainen poikkeusolosuhteissa. Tästä syystä kasvattajamme panostavat joukkueidensa lasten ja nuorten kohdalla puhelintukeen ja somessa tapahtuvaan tukeen, mutta myös yksilötukeen mm. moninaisten ulkoiluaktiviteettien muodossa.

Vanhempia varten olemme avanneet ylimääräisen puhelintuen perhetyöntekijämme kanssa. Hänet tavoittaa puhelimitse tai WhatsApin välityksellä numerosta 044 4919 403. Jos hän ei heti ennätä vastaamaan, laita perään tekstiviesti tai WhatsApp-viesti niin sinulle palataan takaisin.

Iceheartsin väki ei ole nyt poissa vaan tukena enemmän kuin koskaan niin koulutyössä, vapaa-ajalla kuin perheiden parissa.

Pidetään huolta toisistamme!

Lisätietoja:

Teemu Vartiamäki
Toiminnanjohtaja
Suomen Icehearts ry
teemu.vartiamaki@icehearts.fi
040 592 6122

Iceheartsin muun väen yhteystiedot löytyvät täältä!