Icehearts mukana edistämässä lasten harrastuskulttuuria SuomiAreenassa

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

SuomiAreena on Porissa kesäisin järjestettävä, Suomen suurin kaikille avoin keskustelutapahtuma, jossa keskustellaan suomalaisesta yhteiskunnasta rennosti kesätunnelmissa. Tänä vuonna SuomiAreena järjestettiin 15.-19. heinäkuuta ja viikkoon mahtui muutakin kuin pelkkää keskustelua: musiikkia, urheilua ja liikuntaa. Myös Icehearts oli mukana tapahtumassa, jonka teemana oli tänä vuonna tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot.

SuomiAreenan viralliseen ohjelmaan kuului Iceheartsin hyväksi järjestetty hyväntekeväisyysjääkiekko-ottelu. Hyväntekeväisyysottelun ohessa järjestettiin myös paneelikeskustelu, jonka aiheena oli ”Elämänmittaista intoa urheiluun ja kulttuuriin”. Lisäksi Icehearts pääsi osallistumaan SuomiAreenan perinteiseen hyvän mielen jalkapalloturnaukseen. Tapahtumien ohessa Icehearts otti osaa SuomiAreenan yhteiskunnalliseen keskusteluun verkostoitumalla sosiaali- ja kasvatusalan kanssa.

NHL-ammattilaiset tähdittivät hyväntekeväisyysottelua Porin Isomäki-areenalla

Joku Julkkis
Poika ja isä, Jesperi ja Mikael Kotkaniemi mukana pelaamassa hyväntekeväisyysottelussa.

Iceheartsin tueksi järjestetty hyväntekeväisyysottelu järjestettiin keskiviikkona 17.7 Porin Isomäki-areenalla ja järjestäjinä toimivat yhteistyössä Iceheartsin kanssa Porin Ässät sekä urheiluseura Zoom ry. Ottelu keräsi kentän täyteen kiekkotähtiä, kuten esimerkiksi porilaiset NHL-tähdet Jesperi Kotkaniemen ja Joel Armian. Mukana pelaamassa olivat myös jääkiekon tuoreet maailmanmestarit Niko Ojamäki sekä Juho Lammikko. Muita tunnettuja jääkiekkoilijoita ottelussa olivat mm. Jesse Joensuu, Petri Kontiola, Veli-Pekka Ketola, Susanna Tapani, Tuomo Ruutu, Leo Komarov sekä Julius Honka. Mukaan lähtivät pelaamaan myös mm. jalkapalloilija Sami Hyypiä, jääkiekkovalmentaja Karri Kivi sekä televisiojuontaja Arto Nyberg. Hyväntekeväisyysottelussa oli hienoa huomata, kuinka jääkiekon ammattilaiset halusivat hyväntekeväisyyspelillä osoittaa tukensa Icehearts toiminnalle ja ehkäistä nuorten syrjäytymistä liikunnan avulla. Pelaajista myös huomasi, että he ymmärtävät kuinka merkityksellistä pysyvä harrastustoiminta lapselle on.

Musta JoukkueTorjunta

Pitkäaikainen harrastus kasvua suojaavana tekijänä

Hyväntekeväisyysottelun ohessa järjestettiin myös paneelikeskustelu. Paneelikeskustelun keskeisenä teemana oli se, että kuinka pitkäaikainen harrastus toimii suojaavana tekijänä lapsen kasvulle. Iceheartsissa joukkueurheilun rooli on tarjota lapsille pysyvä kasvuympäristö liikunnan avulla, sillä urheilun mahdollistama yhteisöllisyys ja tuki kasvuun kuuluu kaikille. Paneelikeskustelussa puhujina olivat Saara Lindblad (Lastensuojelulaitos Konkari-kodin yrittäjä, Pesäkarhut ry:n varapuheenjohtaja), Jukka Pelkonen (junioritoiminnan toiminnanjohtaja, Porin Ässät ry) ja Sari Rautio (Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Kok). Paneelin juontajana toimi Iceheartsin perustaja Ville Turkka.

Pokaalin Kanssa
Panelistit Sari, Jukka ja Saara sekä juontaja Ville poseeraavat jääkiekon MM-kisojen kiertävän palkintopystin kanssa.

 

Hyvää mieltä myös SuomiAreenan jalkapalloturnauksessa

Futis
Iceheartsin kokoonpano SuomiAreenan jalkapallo-ottelussa.

Icehearts oli esillä SuomiAreenassa myös torstaina 18.7, kun meillä oli kunnia osallistua SuomiAreenan perinteiseen hyvänmielen jalkapalloturnaukseen. Turnauksen järjestivät yhteistyössä kaikki viisi pelannutta joukkuetta, joita olivat C More, Eduskunnan urheilukerho, Päätoimittajien yhdistys ja raittius- ja urheiluseura Zoom ry sekä Icehearts. Kentällä nähtiin Iceheartsin joukkueen lisäksi poliitikkoja ja julkisuuden henkilöitä, kuin myös tuttuja media-, viihde- ja kulttuuripuolen kasvoja.

Icehearts toimintaa Porissa

Icehearts toiminta alkoi Porissa keväällä 2019, kun Porin kaupunki ja Icehearts solmivat yhteistyösopimuksen Icehearts-toiminnan aloittamisesta Porissa. Kaupungin ensimmäisen joukkueen kasvattajaksi valittiin Teemu Pelttari ja joukkuetta kootaan parhaillaan esikouluikäisistä pojista Länsi-Porin alueella. Porissa tavoitteena on kasvattaa Icehearts-toimintaa seuraavan 10 vuoden aikana joka vuosi uudella joukkueella.

Icehearts haluaa lämpimästi kiittää kaikkia tapahtumiin osallistuneita henkilöitä!