Icehearts-kasvattajat läsnäolon mysteerin äärellä

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Iceheartsin kevään kasvattajapäivät järjestettiin tänä vuonna 18.4.-20.4. Mikkelissä teemalla läsnäolon mysteeri. Vierailevana luennoitsijana kuultiin Tommy Hellsteniä.

Päivien suurinta antia oli eri alueiden kasvattajien yhdessä viettämä aika ja ajatusten vaihto kasvattajan työstä. Icehearts-työssä kaikki kasvattajat tekevät oman näköistä työtä Icehearts-manuaalin ja filosofian pohjalta. Työ on erityislaatuista ja muuttaa muotoaan matkan varrella lasten kasvaessa, jonka vuoksi vertaistuki kasvattajien kesken on erityisen tarpeellista.

Yksi tapa tuoda esiin kasvattajien tekemää kokonaisvaltaista työtä on ollut datan kerääminen uuden sovelluksemme kautta. Järjestöpäällikkö Erika Turunen esitteli vuoden alusta käyttöön otetun seurantasovelluksen lukuja. Sovelluksen data on vaikuttavaa ja tuo esiin Icehearts-työn monimuotoisuuden. Kasvattajien työ jakautuu mm. koulussa tehtävään tukityöhön, iltapäivätoiminnan ohjaukseen, yksilötyöhön ja perhetyöhön, mutta myös joukkueen valitseman lajin harjoituksiin, peleihin ja turnauksiin.

Kasvattajat Futis E1524486041205
Helsingin kasvattaja Tomi Rantanen järjesti kasvattajille koulutuksen futistreenien ohjaamisesta. Saman aikaisesti Vantaan kasvattaja Mikko Sipilä ohjasi puolelle kasvattajista esimerkkitreenit salibandysta.

Yhtenä iltapäivän aktiviteettina oli jalkapallo- ja salibandytreenien esimerkillistä ohjausta. Jaoimme ja saimme vinkkejä hyvien treenien ohjaamiseen. Icehearts-kasvattajien työ ei todellakaan ole yksioikoista!

Toiminnanjohtaja Teemu Vartiamäki esitteli organisaation uudistukset, uudet alueet ja joukkueet. Icehearts laajentuu tänä vuonna Keravalle yhden uuden joukkueen voimin. Lahti saa yhden joukkueen lisää, kuten myös Helsinki. Tampereelle perustetaan tämän vuoden aikana jopa neljä uutta joukkuetta. Hämeenlinnan kaksi uutta joukkuetta ovat työn alla. Positiivista viestiä on tullut monelta uudelta paikkakunnalta. Iloitsemme suuresti käynnissä olevasta yhteiskunnallisesta muutoksesta, jossa nähdään varhain aloitetun, pitkäkestoisen ja kokonaisvaltaisen työn arvo.

Tommy Hellsten
Tommy Hellstenin johdolla keskityimme läsnäoloon, hiljaisuuteen ja rakkauteen.

Keskustelimme päivien aikana tukitiimimme tärkeydestä. Kasvattajien työ on osin itsenäistä, mutta myös yksinäistä, jonka vuoksi käytännön apu sekä henkinen tuki on organisaatiossamme todella arvokasta.

Perjantaina keskityimme läsnäoloon ja rakkauteen Tommy Hellstenin johdolla. Aamupäivän ajan pyrimme ymmärtämään lasten ja aikuistenkin käytöstä mm. häpeän ja pelon kautta. Harjoittelimme käyttämään hiljentymistä ja intuitiota työmme tukena. Opettelimme hyväksymään keskeneräisyyttä ja epävarmuutta sekä luottamaan siihen, että kaikki on hyvin. Sen eteen olemme ainakin sitoutuneet tekemään työtä.

Kiitämme lämpimästi Eteraa kasvattajapäiviemme mahdollistamisesta.

 

 

Teksti: Erika Turunen