Icehearts-kasvattaja on ”lastensa” lähellä siellä, missä tukea tarvitaan

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Uudessa Icehearts-videossa esitellään kasvattajan työn kokonaisvaltaisuutta sekä niitä elämän lukuisia areenoita, joilla Icehearts-kasvattaja toimii. Kasvattaja on lapselle läsnä koulussa, iltapäivätoiminnassa ja harrastuksissa. Kasvattaja tukee perheitä, edustaa lasta sosiaalipalveluissa ja tekee yksilötyötä.

Kokonaisvaltaisuus, lasten ja nuorten tukeminen elämän kaikilla areenoilla, on osoittautunut vaikuttavaksi tavaksi tehdä ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä. Icehearts-kasvattajan tuki mahdollistaa sen, että lapsi voi elää ja toimia omassa elinympäristössään sen sijaan, että joudutaan turvautumaan raskaampiin toimenpiteisiin.

Uusi Icehearts-video on suunnattu myös laajemmin eurooppalaiselle yleisölle. Euroopan komission myönsi 5 miljoonaa euroa Icehearts Europe hankkeelle, jossa Icehearts-toiminnan hyviä käytäntöjä viedään muihin EU-maihin. Videolla, sen kuun lopulla julkaistavalla tekstitetyllä versiolla, Suomen Icehearts haluaa viestiä eurooppalaisille kumppaneille toiminnan ytimestä eli luottamuksellisen ihmissuhteen merkityksen.

Icehearts-kasvattajien Opri Aromaa ja Jarmo Kuusimaan esiintyminen videolla viestii myös paljosta muusta kuin työn kokonaisvaltaisuudesta. Videosta välittyy vahva läsnäolo ja syvä välittäminen. Opri kertoo videolla, että ”varmasti jokainen kasvattaja kiintyy oman ryhmänsä lapsiin. Mäkin käytän paljon lausetta mun tytöt. Niinhän mä sen koen”. Oprin viesti on väkevä ja koskettava. Se kertoo kasvattajan välittävästä Icehearts-sydämestä.

Sama lämpö ja välittäminen huokuu videolla Jarmon puheesta: ”Mulle parasta on ne hetket, kun mä nään, että sä yrität, vaikka sua pelottaa. Rohkeutta on se, että tekee asioita, vaikka pelottaisi”. Kun videolla Jarmo tämän sanottuaan halaa lasta, voi katsojakin aistia sen vahvan välittämisen ja tunnesiteen, joka on kasvattajan työn ylivertainen työväline. Kasvattaja ei ole lapsen elämässä ulkopuolinen auttaja, vaan välittävä, luotettava, turvallinen ja lämmin aikuinen, joka tekee kaikkensa lapsen hyvinvoinnin edistämiseksi. Kasvattaja on olemassa lasta varten eikä tämä Icehearts-toiminnan keskeinen olemus jää videossa epäselväksi: OIemme olemassa, jotta yksikään lapsi ei jää yksin!

Katso video Iceheartsin YouTube – kanavalta täältä.