Icehearts ja Helsingin Mediakylpylä yhteistyössä – lopputuloksena Icehearts-nuoren oma biisi!

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Vuosi lähenee loppuaan ja on aika kiittää tämän vuoden tukijoitamme. Yksi niistä on viime keväänä yhteistyöhön Iceheartsin kanssa lähtenyt Helsingin Mediakylpylä.

Vaikka Icehearts mielletään pääasiassa vain urheiluseuraksi, löytyy nuoriltamme myös paljon muutakin osaamista ja mielenkiinnon kohteita. Viime keväänä vantaalaiselle Icehearts-nuorellemme Nanalle tarjoutui mahdollisuus päästä toteuttamaan unelmiaan biisin kirjoittamisen, laulamisen ja äänittämisen muodossa.

Nana
Icehearts-nuori Nana

 

Nana on ollut mukana Vantaan Icehearts-tyttöjoukkueessa sen alkuvaiheista asti ja käy nyt peruskoulun yhdeksättä luokkaa. Musikaalinen hän on ollut jo pienestä pitäen ja laulaminen sekä biisien kirjoittaminen on ollut aina se oma juttu. Laulamisen lisäksi Nana käy musiikkiluokkaa sekä soittaa huilua ja pianoa.

”Musiikki merkitsee mulle ihan hitsin paljon. Osaan ilmaista musiikilla, miltä musta tuntuu ja paljon muutakin. Musiikki on aina siellä, kun sitä tarvitsee.” kertoo Nana suhteestaan musiikkiin.

Keväällä Nanalla oli useampi oma biisi valmiina. Hän esitteli kappaleensa Icehearts-kasvattajalleen Nelli Niemelälle, joka vaikuttui Nanan taidoista. Siitä lähti pohdinta, josko biisejä pääsisi äänittämään jonnekin. Iceheartsin tiimimentori Harri Kokkonen keksi ehdottaa yhteistyötä Mediakylpylän kanssa ja pikaisten pohdintojen jälkeen työpaja näyttikin projektille vihreää valoa.

Mediakylpylä toimii Stadin ammatti- ja aikuisopiston yhteydessä ja se on Helsingin kaupungin työpaja, joka on suunnattu media-alasta kiinnostuneille 17–29-vuotiaille nuorille. Mediakylpylässä toimii kolme eri media-alan ryhmää, jossa nuoret pääsevät tutustumaan media-alaan ja harjoittelemaan työelämätaitoja, kuten asiakkaan kohtaamista ja ohjausta. Mediakylpylä tekee ulkopuolisia mediaprojekteja erilaisille asiakkaille ryhmän tilanteen mukaan 1–2 kertaa vuodessa ja yksi tämän vuoden projekteista oli Icehearts-nuoren biisin äänitys ja sovitus.

Aanityskuva

“Ulkopuoliset projektit ovat nuorillemme tärkeitä, sillä ne antavat heille tärkeitä työelämäntaitoja, kokemusta ja itsevarmuutta.”

Atte Valontaival toimii Mediakylpylässä ääniryhmän kouluttajana, ja toimi myös Icehearts-biisiprojektin vetäjänä. ”Ulkopuoliset projektit ovat nuorillemme tärkeitä, sillä ne antavat heille tärkeitä työelämäntaitoja, kokemusta ja itsevarmuutta.” kertoo Valontaival.

”Yhteistyö Iceheartsin kanssa on toiminut hyvin. Projekti on ollut molemmille osapuolille antoisa. Meidän nuoremme oppivat äänialan lisäksi asiakkaan kohtaamisesta ja keskustelutaitojen tärkeydestä. Korona-aikana projekti tehtiin pääasiassa vain etänä, joten sekin oli uusi kokemus nuorillemme, joka sujui lopulta hyvin. Itseasiassa projekti toi lisämotivaatioita nuorille pahimman korona-arjen keskellä.” Valontaival kertoo. ”Musiikilla tai ylipäätään luovalla ilmaisulla on tärkeä rooli nuorten hyvinvoinnille, varsinkin korona-aikana.”

Mikkikuva

Mediakylpylään lähetettiin alun perin kolme Nanan kirjoittamaa demobiisiä, joista nuoret valitsivat sopivimman. Sovitusten ja parannusehdotusten jälkeen Nana pääsi lopulta Käpylän studioon äänittämään valmiin biisinsä.

”Biisin nimi on No More ja kirjoitin sen päivässä. Se on tavallaan erobiisi, joka kertoo henkilöstä, jolle en osaa puhua mun tunteista, muuten kuin tän biisin kautta. Musiikki merkitsee mulle paljon, se on tapa käsitellä tunteita, joita ei muuten ehkä uskaltaisi sanoa ääneen.” kertoo Nana kappaleensa tarinasta.

Love Songs

Studioon pääseminen oli Nanalle unohtumaton elämys.

“Studiossa laulaminen ja äänitys oli ihana kokemus. Kaikki siellä oli ihania ja mukavia. Se oli mun eka äänitys ikinä, joten se oli aik special you know. Äänittämisen aikana tunteet tuli myös pinnalle. Kaiken kaikkiaan oli yksi parhaimmista kokemuksistani ikinä.”

”Studiossa laulaminen ja äänitys oli ihana kokemus. Kaikki siellä oli ihania ja mukavia. Se oli mun eka äänitys ikinä, joten se oli aik special you know. Äänittämisen aikana tunteet tuli myös pinnalle. Kaiken kaikkiaan oli yksi parhaimmista kokemuksistani ikinä.” kertoo Nana.

Tulevaisuuden haaveet Nanalta löytyy myös musiikin parista. ”Unelma-ammatti on tietenkin olla laulaja. Musiikkityyleistä eniten kiinnostaa R&B. Mutta jos se ei onnistu, on olemassa myös varasuunnitelmia.” naurahtaa Nana.

Nanan biisi pääsi myös Iceheartsin 25-vuotis juhlawebinaarin kiitostekstien taustalle. Nanan biisin voit kuunnella täältä.