Icehearts esittäytyy Oulussa 16.8.2017

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Olemme yhteistyössä THL:n erikoistutkija Tiina Ristikarin kanssa järjestämässä Oulussa miniseminaaria Icehearts-toiminnasta ja sen vaikutuksista lasten kehitykseen. Tutkija Ristikari kuvaa lapsuuden onnistumisen vaikutuksia suhteessa tulevaisuuteen.

Iceheartsin perustaja ja johtava asiantuntija Ville Turkka on paikalla kertomassa Icehearts-toiminnan periaatteista, arvoista ja tavoitteista. Aikaa keskustelulle jää riittävästi. Ville Turkka on Oulussa tavattavissa koko viikon.

Olet lämpimästi tervetullut ke 16.8.2017 kello 13-15.00 Kastellin tutkimuskeskuksen Oulun auditorioon osoitteeseen Aapistie 1, Oulu.

Ouluun perustimme ensimmäisen joukkueen vuonna 2014 Oulun kaupungin pyynnöstä. Tällä hetkellä Icehearts-toiminnan rahoitus on Oulussa loppumassa. Toivomme, että löydämme yhdessä tuumin ratkaisuja, jotta joukkueen jatko voidaan varmistaa.

“Icehearts on työväline ja yhteistyökumppani kunnan peruspalveluille. Icehearts on joukkueurheilun toimintamalli lapsen hyväksi sekä sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tueksi. Se on pitkäkestoista ja ammatillista kasvun tukea lapsille ja perheille, jotka ovet tuen tarpeessa. Yksi ammatillisin perustein valittu joukkue toimii 12 vuoden ajan. Joukkuetta ohjaa kasvattaja, jolla on ammatilliset pätevyydet joukkueen johtamiseen.”

Yhden toimintavuoden kustannus kaupungille on noin 50 000 €. Tämän tuen avulla kasvattaja kykenee tukemaan lasten koulutyötä, kasvua, arkea ja heidän perhettään. Kasvattaja pystyy tarjoamaan yhteisön ja harrastuksen erityistä tukea tarvitseville ja syrjäytymisvaarassa oleville lapsille ja näin luomaan kestävän polun aikuisuuteen. Yhden joukkueen kokonaissäästö yhteiskunnalle on laskettu olevan noin 1 milj. €.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Ville Turkka
ville.turkka@icehearts.fi
040 558 1095

Taistelemme sen puolesta, että syrjäytymisen sijaan kaikki lapset voisivat aikuisina olla ylpeitä itsestään, vanhemmistaan ja omasta elämästään. Taistelemme sen vuoksi, että tuen tarpeessa pieninä olevat lapset saavat mahdollisuuden osallisuuteen hyvässä suomalaisessa yhteiskunnassa.

Taistelemme sen puolesta, että tukea tarvitsevilla lapsilla olisi vanhempiensa lisäksi oikeus kodin ulkopuolisen aikuisen ihmisen tukeen. Aikuisen, joka tukee lapsen kasvua yhdessä kodin ja peruspalveluiden kanssa. Taistelemme lähimmäisen rakkauden ja hyvän ihmissuhteen avulla, jotta yhä suuremmalla määrällä suomalaisista lapsista olisi nuorina aikuisina kyky tuottaa ympärilleen enemmän hyvinvointia.

Puutumme varhain, tuemme pitkäkestoisesti, kuljemme rinnalla, osallistamme harrastustoimintaan, vaadimme parasta itseltämme, lapsilta ja yhteiskunnalta, kasvamme yhdessä ja muutamme tulevaisuutta; parempaan.

-Ville Turkka