Icehearts laajenee Poriin! Joukkueen kasvattajaksi Teemu Pelttari

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Porin kaupunki ja Icehearts ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen Icehearts-toiminnan aloittamisesta Porissa. Icehearts tarjoaa pitkäkestoista tukea lapsille käyttäen yhtenä työvälineenään joukkueurheilua. Mallia toteutetaan yhdessä sosiaali- ja sivistystoimen ammattilaisten kanssa ja se on tukena kunnan peruspalveluille.

Porin liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti on innoissaan toiminnan alkamisesta.

“Icehearts-toiminnan käynnistäminen Porissa on todella merkittävä askel. Icehearts-konsepti on tuottanut erinomaisia tuloksia lukuisilla paikkakunnilla ja Pori pääsee nyt mukaan tähän arvokasta ennaltaehkäisevää työtä syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten hyväksi työskentelevien kaupunkien joukkoon. Jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus valoisaan tulevaisuuteen, mutta joidenkin kohdalla tarvitaan hieman enemmän tukea. Icehearts-toiminnan myötä tätä tukea pystytään antamaan sitä tarvitseville.”

Icehearts-toiminnan käynnistäminen Porissa on todella merkittävä askel. Icehearts-konsepti on tuottanut erinomaisia tuloksia lukuisilla paikkakunnilla ja Pori pääsee nyt mukaan tähän arvokasta ennaltaehkäisevää työtä syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten hyväksi työskentelevien kaupunkien joukkoon.

“Iloitsemme suuresti alkaneesta yhteistyöstä Porin kanssa. Yhdessä pystymme tarjoamaan tukea tarvitseville lapsille rinnalla kulkijan, joka on lasten ja lasten yhteisöjen tukena aina, kun tukea tarvitaan.” kertoo Suomen Icehearts ry:n toiminnanjohtaja Teemu Vartiamäki.

Porin kaupunki on sitoutunut rahoittamaan Icehearts-toimintamallin mukaisen joukkueen toimintaa. Toiminta aloitetaan perustamalla 25 pojan joukkue Poriin. Huhtikuun alussa aloittanut ensimmäinen kasvattaja Teemu Pelttari aloittaa joukkueen kokoamisen esikouluikäisistä pojista Länsi-Porin alueella. Pelttarin ja poikien yhteinen koulutaival alkaa syksyllä ensimmäiseltä luokalta.

Minun tavoitteenani on seuraavan 12 vuoden ajan antaa täysi panos ja tuki joukkueeni pojille.

Pelttari on entinen jalkapalloilija ja urheilu on jatkunut vahvasti läpi hänen elämänsä. Hänellä on monen vuoden monipuolinen urheiluseurakokemus urheiluseura Musan Salamasta niin seuran valmennuspäällikkönä, toiminnanjohtajana kuin valmentajana. Valmentamisen lisäksi Pelttarilla on kokemusta erityistä tukea tarvitsevista lapsista, sillä hän on tehnyt opettajan sijaisuuksia Herttuan erityiskoulussa viimeisen 10 vuoden ajan.

Porin kaupunki on saanut Unicefin Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen vuosi sitten. Iloitsemme, että aloittamalla Icehearts-toiminnan Porissa pystymme osaltamme tukemaan tunnustuksen edellytyksiä.

Toivotamme Pelttarin lämpimästi tervetulleeksi! Hänen ja muiden Iceheartsin väen yhteystiedot löydät täältä.

Lisätietoja antavat:

Teemu Vartiamäki, Suomen Icehearts ry:n toiminnanjohtaja, puh. 040 592 6122
Petteri Lahti, Porin kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö, puh. 044 701 0189