Hyvää kasvua

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Icehearts on kasvanut pienestä jääkiekkojoukkueesta keskisuureksi työnantajaksi. Työmme tekijöitä on yli 40. Ihania kollegoja, joiden sydän sykkii lämpöä. Tärkeintä meille on kuitenkin se, että pystymme auttamaan jo yli 400 lapsen kasvua ja opettamaan heille toisen ihmisen merkityksen. Hyvän ihmisen merkityksen. Täällä jossain on ihminen, joka auttaa.

Eräs nainen oli pulassa autonsa kanssa liikennevaloissa Malmilla. Auto oli sammunut. Hän viittilöi arasti minulle, perässä tulijalle. Ajoin autoni tien sivuun ja nousin kysymään ongelmasta. Työnsin auton naisen kanssa jalkakäytävälle. Hän oli peloissaan ja hyvin hermostunut ja neuvoton. Auton vakuutukset olivat kunnossa, joten etsimme hinausauto palvelun numeron netistä ja nainen soitti ja tilasi hinauksen. Minä soitin tutulle korjaamolle Aditaan ja kysyin voisivatko he ottaa auton korjattavakseen. Kyllä he voivat. Nainen kiitteli minua. Hämmästyin hieman, kun hän kertoi, ettei ole uskaltanut elämässään apua pyytää vierailta ja tänään yhden päivän aikana kaksi ihmistä on häntä jo auttanut.

Tämä sai minut mietteliääksi. Minkä ihmeen takia yksikään suomalainen joutuu edes pohtimaan sitä, että auttaisiko joku? Sehän on yksinäisyyttä, jos ei ole ketään, jolle voisi soittaa apua tarvitakseen. Jos ei uskalla kanssamatkaajilta, suomalaisilta tavallisilta ihmisiltä apua pyytää. Jos kokemus toisista ihmisistä on niin huono, että pelottaa apua edes pyytää. Jotain on mennyt pieleen. Ajattelin itse ympärilläni olevia ihmisiä, lapsia ja aikuisia. Kollegoita ja ystäviä, sukulaisia ja vastaantulijoita ajatellen totesin naiselle, että kyllä ihmiset ovat todella avuliaita Suomessa. Miksi kaikki suomalaiset eivät sitä tiedä? Onko hyvä tahtomme ja hyvät arvomme piilossa joiltakin?

Muistan erään toiminnassa olevan lapsen äidin tapaamisessa. Hän oli äitinä kokouksessa kertomassa rahoittajallemme omasta kokemuksestaan Icehearts toiminnasta. Viimein tuli äidin vuoro puhua. Kysymys oli hyvin yksinkertainen. Mitä sinä koet Iceheartsin? Äiti yritti aloittaa kokemustensa kertomisen, mutta purskahti itkuun. Hän itki viisi minuuttia ja pyyteli anteeksi ja itki. Olimme hieman hämmentyneitä tilanteessa ja lohduttelimme äitiä. Lapset leikkivät toisen aikuisen kanssa koulun tiloissa ja pieni lapsi tuli katsomaan äitiään ja lohdutti parhaansa mukaan nojaten äitiinsä hiljaa. Lopulta äiti sai itkultaan sanottua. Tämä on ensimmäinen kerta elämässäni, että tiedän maailmassa olevan edes yhden ihmisen, joka vastaa minulle puhelimeen joka kerta, kun tarvitsen vain kuuntelijaa. Olen niin yksin. Kiitos kasvattajalle.

Meille on kunnia asia auttaa. Emme pysty sitä tekemään yksin. Kaikki toiminnassa mukana olevat lapset tarvitsevat urheiluun varusteet, peleihin kyydin, leireille ruokaa, kenttävuokriin varoja ja kaikkea muuta. Toiminnassamme on mukana lapsia, jotka tarvitsevat tukea kasvuunsa. Se kasvun tuki on kasvattaja. Kasvattajiemme palkan maksaa kaupunki. Kiitos jokaiselle mukana olevalle kaupungille ymmärryksestä. Kasvattajamme tarvitsevat myös tukea. Sitä tarjoaa Raha-automaattiyhdistys. Kiitos RAY. Meillä on taloudellisia tukijoita, yrityksiä ja säätiöitä, jotka mahdollistavat osaltaan harrastustoiminnan tuen. Kiitos teille.

Liikuttavinta ja lämpöisintä on kuitenkin jokaisen pienen ihmisen panos avuksemme. Jääsydän kummit lahjoittavat toimintaan omista rahoistaan tukea. Varoja ja varusteita. Pienistä puroista saamme tarvitsemaamme apua kyetäksemme tukemaan lapsia, jotka apua tarvitsevat. Kiitämme tästä mitä nöyrimmin kaikkia ja kutsumme mukaan uusia kummeja. Siten meillä on mahdollista tarjota lapsille ja heidän vanhemmilleen jotain, joka on voinut olla kauan kateissa ihmiseltä. Tukea, lämpöä, lähimmäisen rakkautta, korvia ja silmiä, tunnetta ja ystävyyttä.

Kiitos arvokkaat suomalaiset
Ville Turkka, Suomen Iceheartsin toiminnanjohtaja

Ville Sisu2015dTeF