Lahteen kolme uutta Icehearts-joukkuetta

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Lahden kaupunki ja Suomen Icehearts ry ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen Icehearts-toiminnan laajentamisesta Lahdessa. Icehearts-toiminta on alkanut Lahdessa vuonna 2010 ja tänä keväänä kaupunkiin perustettiin kolme uutta joukkuetta Mukkula-Kivimaan ja Liipolan alueille. Niistä yksi on kaupungin ensimmäinen tyttöjoukkue, joten valtakunnallisesti tyttöjoukkueita Icehearts-toiminnassa on jo seitsemän.

Lahden uusia joukkueita kootaan parhaillaan esikouluikäisistä lapsista koronaepidemian sallimien rajoitusten mukaisesti. Uusien joukkueiden kasvattajaksi valittiin Mikki Parkkinen, Milla Kekkonen ja Vili Eskola.

Mikki Parkkinen kasvattajaksi Liipolaan

Mikki Nettisivu

Mikki Parkkinen on yksi Lahden kolmesta uudesta Icehearts-kasvattajasta, jonka joukkue toimii Liipolassa. Poikkeusolosuhteista huolimatta Parkkiselle kuuluu hyvää. ”Erittäin hyvillä fiiliksillä aloittamassa Icehearts-kasvattajan työtä, tätä on pitkään odotettu.” kertoo Parkkinen. ”Missään ei ole ollut näin hyvää ja lämmintä vastaanottoa kuin Iceheartsilla, on todellakin tervetullut fiilis ja veljellinen tunnelma.”

Parkkinen on kotoisin Valkealasta ja on nykyään lahtelainen. Koulutukseltaan hän on liikuntaneuvoja, joka on työskennellyt liikunnanohjaajana viimeiset vuodet, mutta kokemusta erilaisista keikkatöistäkin löytyy. Monen vuoden pätkätyön jälkeen Parkkinen on huojentunut, että saa olla paikallaan seuraavat 12 vuotta.

Koen, että tässä työssä pääsen olemaan sydämen asialla.

”Koen, että tässä työssä pääsen olemaan sydämen asialla. Minulla on kova motivaatio auttaa lapsia ja nuoria, jotka ovat erityisen tuen tarpeessa.” täydentää Parkkinen. Elämänvarrella tarttuneet taidot ja tiedot, herkkyys aistia toisten tunteita ja reagoida niihin sekä lapsenmielisyys antavat hyvät eväät kasvattajana toimimiseen. Parkkinen toivoo pystyvänsä auttamaan lapsia mahdollisimman hyvin ja näkevänsä jossain vaiheessa oman työnsä jäljen, vaikka tiedostaa, että pikavoittoja ei ole luvassa vielä hetkeen.

Ja sitten urheilusta vielä. Parkkisella harrastustaustaa löytyy yleisurheilusta jääkiekkoon ja hän pitääkin kaikenlaisesta urheilusta. Jos hänen pitäisi valita suosikkilajinsa, hän sanoo, ettei sellaista ole, mutta hetken pohdittuaan vastaa: ”Pihapelit! Oli se sitten jääkiekkoa, jalkapalloa tai poliisia ja rosvoa. Ne on ihan parhaita.”

 

Tyttöjoukkueen kasvattajaksi Milla Kekkonen

Milla Kekkonen 4

Lahden ensimmäisen tyttöjoukkueen kasvattajaksi valittiin Milla Kekkonen ja hänen joukkueensa toimii Mukkula-Kivimaan alueella.

”On tosi hienoa, että nyt Lahteenkin saadaan tyttöjen Icehearts-joukkue! Työssäni erityisen tärkeänä osana koen tasa-arvon edistämisen, sillä työtä lasten lähtökohtien tasa-arvoistamisessa riittää, sekä myös tyttöjen ja poikien osilta eri alueilla.” kertoo Kekkonen tunnelmistaan ensimmäisenä työviikkonaan.

Kekkonen on syntyperäinen lahtelainen, joka on koulutukseltaan sosionomi. Hän on työskennellyt varhaiskasvatuksen opettajana sekä ohjaajana lastensuojelussa ja kokeekin, että Icehearts-työ vastaa hyvin hänen ammatillisia vahvuuksiaan ja mielenkiinnon kohteitaan. 12 vuoden sitoutuminen Icehearts-kasvattajaksi on iso lupaus, mutta Kekkonen on vain innoissaan päästessään tekemään työtä pitkäjänteisesti ilman lasten jokavuotista vaihtuvuutta. ”Kiinnostus ja motivaatio tätä ennaltaehkäisevää työmuotoa kohtaan on suuri!” ilmaisee Kekkonen.

Toivottavasti saan lasten luottamuksen ja luotua heistä sellaisen joukkueen, jossa kaikilla on hyvä olla ja jossa joukkuehenki on kohdillaan.

Kekkonen toivoo, että hänestä tulisi lapsille oikeasti tärkeä ja turvallinen aikuinen, erityisesti niille, jotka sitä eniten tarvitsevat. ”Toivottavasti saan lasten luottamuksen ja luotua heistä sellaisen joukkueen, jossa kaikilla on hyvä olla ja jossa joukkuehenki on kohdillaan.” kertoo Kekkonen.

Palloilu- ja joukkuelajien kannattajana Kekkoselle on tärkeää totta kai myös urheilu. Hän harrastaa itse lacrossea ja lisäksi pelailee jalkapalloa ja sählyä. Sydäntä lähellä on myös luonnossa liikkuminen, ja hän tuleekin varmasti liikkumaan paljon lähialueen luonnossa tyttöjen kanssa.

 

Mukkula-Kivimaan alueen kasvattajaksi Vili Eskola

Vili Nettisivuille

Vili Eskola aloitti Lahden toisen poikajoukkueen kasvattajana Mukkula-Kivimaan alueella. Hän aloitti työt virallisesti 1. kesäkuuta, mutta on päässyt jo tutustumaan alueensa toimintaan verkostopalaverien merkeissä. Kuten muutkin uudet Icehearts-kasvattajat, myös Eskola on innoissaan aloittaessaan työt Iceheartsilla: ”Olen seurannut sivusta Icehearts-toimintaa monta vuotta, ja miettinyt, että tuo olisi unelmien työ. Vaikuttavaa toimintaa, jossa liikunta työvälineenä on loistava bonus.” paljastaa Eskola.

Alun perin Heinolasta kotoisin oleva, nykyään Lahdessa asuva Eskola, on koulutukseltaan amk-liikunnanohjaaja. Hän on työskennellyt muun muassa liikuntakoordinaattorina matalan kynnyksen liikuntatoiminnassa sekä yhdeksäsluokkalaisten jopo-ohjaajana.

Eskola on aina pitänyt työskentelystä lasten ja nuorten parissa. Hänellä on vahva kokemus erilaisten lasten ja nuorten kohtaamisesta, ja motivaatio työskennellä tukea tarvitsevien lasten kanssa on suuri. Kasvattajana hän on rauhallinen, pitkäpinnainen ja positiivinen, urheilullisuuttaan unohtamatta. Eskolan tulevaisuuden haave on, että pystyisi tuomaan apua ja iloa lasten elämään ja näkisi, että on ollut heille hyödyksi.

Liikunnallisuus on vahvasti läsnä myös Eskolan elämässä. Hän harrastaa salibandya ja jalkapalloa ja on pitkään pelannut myös tennistä. Myös ulkoilu, kalastus ja mökkeily ovat Eskolalle tärkeitä vapaa-ajan harrastuksia.

Toivotamme Lahden uudet kasvattajat lämpimästi tervetulleeksi Iceheartsiin! Heidän yhteystietonsa löydät täältä.

Lisätietoja:

Miika Niemelä
Koulutuspäällikkö vs. toiminnanjohtaja
0400 419 166
miika.niemela@icehearts.fi

Icehearts on varhaisen puuttumisen toimintamalli lapsen hyväksi sekä sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tueksi. Icehearts on innovatiivinen toimintamalli, jonka työväline on joukkueurheilu. Toimintamalli tarjoaa pitkäkestoista ja ammatillista kasvun tukea lapsille, joista on huomattu erityinen huoli. Icehearts ehkäisee innovatiivisesti syrjäytymistä käyttäen joukkueurheilua työvälineenään. Jokainen joukkue on 12 vuotta kestävä yhteinen matka – lapsuudesta aikuisuuden kynnykselle. icehearts.fi