Helsinkiin kolme uutta Icehearts-joukkuetta

Helsingin Icehearts kasvaa vauhdilla! Tänä syksynä kolme uutta Icehearts-joukkuetta aloittavat toimintansa, kun Helsingin kaksi uutta poikajoukkuetta sekä kaupungin ensimmäinen tyttöjoukkue aloittivat toimintansa Siltamäen, Suutarilan sekä Vuosaaren alueilla. Joukkueiden kokoaminen on käynnissä parhaillaan.

 

Toni Schuller

Kasvattaja Toni Schüller – jo toisen Icehearts-joukkueen kasvattaja

Siltamäki-Suutarilaan perustetun joukkueen kasvattajana aloitti jo aiemmin tuttu Icehearts-kasvattaja, Toni Schüller. Schüller aloitti kasvattajauransa Iceheartsissa jo vuonna 2007 Siltamäki-Suutarilassa ja päätti 12 vuoden matkan poikiensa kanssa tänä kesänä. Toni tekee nyt historiaa ensimmäisenä Icehearts-kasvattajana, joka ottaa toisen joukkueen kasvatettavakseen! Hänen joukkuettaan kootaan parhaillaan 1. luokkalaisista pojista Siltamäki-Suutarilan alueella.

Vuosaaren uudet kasvattajat

Helsingin Vuosaareen perustettiin tänä syksynä kaksi uutta joukkuetta, joista toinen on Helsingin ensimmäinen tyttöjoukkue. Tyttöjoukkueen kasvattajana aloitti keravalainen Opri Aromaa ja poikajoukkueen kasvattajaksi valittiin Forssasta kotoisin oleva Nicolas Jokinen. Työparina toimivat kasvattajat kokoavat parhaillaan joukkueitaan esikouluikäisistä ja juuri koulun aloittaneista lapsista Merilahden alakoulussa.

 

Opri Mustavalkoinen

Aromaan joukkue Iceheartsin kuudes tyttöjoukkue

Vuosaareen kasvattajaksi valittu Opri Aromaa on keravalainen nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja. Hän on työskennellyt alakouluissa ja yläkouluissa kasvatusohjaajana sekä piti lukiossa kursseja. Lisäksi Aromaalla on pitkä tausta lasten- ja nuorten psykiatriselta osastolta.

Aromaa kuuli ensimmäisen kerran Iceheartsista jo Iceheartsin alkuvuosina. Lopullisen kiinnostuksen herätti kuitenkin Icehearts-lasten kanssa työskentely hänen edellisissä työpaikoissaan. Tilaisuutta hakeutua tyttöjoukkueen kasvattajaksi ei jätetty käyttämättä – ja unelma Icehearts-tyttötyön parissa työskentelemisestä kävi toteen!

Aromaan vahvuus kasvattajana on hänen vahva ammattitaitonsa lasten ja nuorten kanssa toimimisesta sekä kokemus psykiatriselta puolelta. Oprilla on työkokemusta jokaisesta lapsen ja nuoren nivelvaiheesta, joten hän pystyy turvallisesti tietotaidollaan ohjaamaan lapsia esikoulusta jatko-opintoihin saakka. Siksi Opri näkeekin 12 pitkän vuoden vain positiivisena asiana, sillä siinä ajassa syntyvät suhteet ja siteet luovat lapselle tärkeää turvaa. Opri on siis turvallinen ja helposti lähestyttävä aikuinen, ja toivoo Icehearts-uraltaan saavuttavan hienoja kokemuksia ja suuria tunteita lasten kanssa.

Opri näkeekin 12 pitkän vuoden vain positiivisena asiana, sillä siinä ajassa syntyvät suhteet ja siteet luovat lapselle tärkeää turvaa.

Myös joukkueurheilu oli se, minkä takia Opri halusi Icehearts-kasvattajaksi. Opri on urheilullinen tapaus ja onkin harrastanut sekä ringetteä että jalkapalloa monta vuotta. Lisäksi hän valmentaa aktiivisesti ringetteä nuorille ja aikuisille. Voi olla siis hyvin mahdollista ja niin toivoo Oprikin, että Iceheartsiin saataisiin ensimmäinen ringette- joukkue!

Nicolas Mustavalkoinen

Nicolas Jokinen Vuosaaren kasvattajaksi

Nicolas Jokinen valittiin uuden poikajoukkueen kasvattajaksi. Jokinen on opiskellut kansalaistoimintaa ja nuorisotyötä ja valmistui yhteisöpedagogiksi vuonna 2017. Opintojen ohella Jokinen työskenteli nuorisotyöntekijänä ja valmistumisensa jälkeen hän on toiminut sekä lastentarhanopettajana että peruskoulun koulunkäynninohjaajana. Lisäksi hän työskenteli koulun sosiaalikasvattajana Icehearts-uransa aloittamiseen asti.

Jokinen kiinnostui Iceheartsista kuullessaan opiskelijakaverinsa aloittaneen kasvattajana Vantaalla.  ”Sosiaalialalla työntekijät vaihtuvat usein ja se ärsyttää lapsia” Jokinen sanoo, joten jatkuvuus ja pysyvyys motivoivat häntä entistä enemmän pitkälle 12-vuoden kasvattajauralle. Jokinen kertoo vahvuudekseen lapsi- ja ihmisläheisyyden, positiivisuuden sekä kyvyn kuunnella lasta. Myös vahva urheilutausta oli yksi syy lähteä Icehearts-uralle. Jokinen on pelannut 18 vuotta salibandya, joista viime vuodet hän on toiminut myös valmentajana ja tuomarina. Siispä lasten kanssa toimimisen ja valmentamisen yhdistäminen oli Jokinen luonnollinen valinta.

Sosiaalialalla työntekijät vaihtuvat usein ja se ärsyttää lapsia.

Jokinen toivoo saavuttavansa uraltaan sen, ettei kukaan hänen pojistaan olisi syrjäytynyt yhteiskunnasta ja jokainen löytäisi kultaisen keskitien sekä elämässä että omassa tekemisessä.

Urheiluharrastuksen ohella Jokinen harrastaa musiikkia. Hän soittaa pianoa, on mukana hiphop-bändissä sekä kirjoittaa biisejä.

 

Kolmen uuden joukkueen voimin meillä toimii Helsingissä nyt jo kahdeksan Icehearts-joukkuetta! Toivotamme uudet kasvattajamme, Oprin ja Nicolaksen, lämpimästi tervetulleeksi Iceheartsiin ja kaikille uusille joukkueille iloa tulevaan syksyyn!

Tonin, Oprin ja Nicolaksen sekä muiden Iceheartsin väen yhteystiedot löydät täältä:  https://www.icehearts.fi/yhteystiedot/