Espooseen toinen Icehearts-tyttöryhmä

Espoon liikunta- ja nuorisolautakunta päätti perustaa Espooseen toisen Icehearts-tyttöryhmän. Espoossa toimii tällä hetkellä neljä Icehearts -poikaryhmää sekä yksi tyttöryhmä. Tyttöryhmien toiminta toteutetaan yhteistyössä varhaiskasvatuksen, opetustoimen, kulttuuritoimen sekä liikunta- ja nuorisopalveluiden kanssa.

Icehearts-toimintamalli on pitkäkestoista ja kokonaisvaltaista tukea lapsen hyväksi nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa, jossa lapsen asioiden parissa toimivat aikuiset vaihtuvat usein. Kasvattaja tukee joukkueeseen valittuja lapsia koulussa, kotona ja vapaa-ajalla 12 vuoden ajan.

Niin poikien kuin tyttöjenkin Icehearts-ryhmissä oleellisessa osassa toimintaa on joukkueurheilu. Ryhmissä harjoitellaan joukkuetoiminnan avulla sosiaalisia taitoja sekä vuorovaikutustaitoja. Lisäksi ryhmissä opetellaan terveellisia elämäntapoja liikunnan avulla. Liikunnan lisäksi kaikissa Icehearts-ryhmissä tehdään laajasti kasvatuksellista työtä. Pääasiassa Icehearts-kasvattajat ovat kouluissa tukemassa lasten koulutyötä. Koulupäivän jälkeen kasvattaja auttaa lapsia tekemään päivän aikana saatuja kotitehtäviä ja järjestää lapsille iltapäivätoimintaa. Iltapäivän aikana pelaajat viettävät yhdessä aikaa, liikkuvat ja harrastavat sekä tekevät retkiä kasvattajansa johdolla. Kaikessa toiminnassa on vahvana läsnä psykososiaalinen tuki.

Kasvattaja auttaa lasta ja perhettä tukemalla heitä arjen kasvatuksessa ja osallistuu tarvittaessa lasta koskeviin palavereihin. Kasvattaja tekee tiivistä yhteistyötä sosiaalitoimen, terveystoimen ja opetustoimen kanssa. Toimintamallin avulla ennaltaehkäistään osattomuutta ja syrjäytymistä sekä kohennetaan inhimillistä hyvinvointia.

Rekry on auki!

Etsimme Espooseen uutta kasvattajaa. Painotamme valinnassamme erityisen lapsilähtöistä ja itsenäistä työotetta, hyvää asennetta, tiimityötaitoja ja pitkäjänteisyyttä. Sosiaali- ja kasvatusalan koulutus ja työkokemus katsotaan eduksi.

Työ alkaa sopimuksen mukaan. Paikka täytetään sopivan henkilön löydyttyä.

Työhakemukset 16.3.2018 mennessä liitteineen osoitteeseen: rekry@icehearts.fi

Lisätietoja:

Jyrki Tuukkanen
Espoon Icehearts ry
puh: 050 304 1102
jyrki.tuukkanen@icehearts.fi

Puhelintiedustelut pe 2.3 klo 13-15 ja ma 5.3. klo 13-15 välisenä aikana.

Icehearts on pojille ja tytöille suunnattu varhaisen puuttumisen innovatiivinen toimintamalli. Se on pitkäkestoista ja ammatillista kasvun tukea lapsille ja heidän perheilleen, jotka ovat tuen tarpeessa. Yksi ammatillisin perustein valittu joukkue toimii 12 vuoden ajan. Joukkuetta ohjaa kasvattaja, jolla on ammatilliset pätevyydet joukkueen johtamiseen. Lisätietoa Icehearts-toiminnasta: www.icehearts.fi