Elisabeth Rehn otti Icehearts tyttöjen kanssa vastaan Aikatallien kummiponit

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Korson Mikkolan koululla Lila hirnui kun Nelli Niemelä, Icehearts tyttöjoukkueen kasvattaja, kehittäjä lausui kiitospuhetta Icehearts tyttötyön suojelija Elisabeth Rehnille sekä Aikatallien omistaja Aila Kajanderille.

Img 7246

Icehearts tytöillä riittää jatkossa ihania puhteita. Aikatallit lahjoittivan Ailan päätöksellä Mikkolan koulun pihamaalla Icehearts tyttöjoukkueelle kummiponit, Lilan ja Pinkin.

Ailan kummi-ideologiaan sisältyvät ratsastaminen ja kummiponien hoitaminen: poneja kuunnellaan, kosketellaan, tuoksutellaan ja havainnoidaan. Talleilla riittää myös maatilan puhteita, joihin tytöt pääsevät jatkossa osallistumaan. “Ei ole kyse ratsastamisesta, vaan on kyse hevostoiminnasta, se on kokonaisvaltaista”, lausuu erityisluokan opettaja sekä sosiaalisen pedagogiikan hevostoiminnan ohjaaja Aila kajander.

Ailalla on entuudestaan hyvää kokemusta erityisen tuen tarpeessa olevien lasten työskentelystä hevosten parissa. “Työskennellessäni Etappiluokan erityispoikien kanssa, ohjasin heidät hevostallini hevostoimintaan. Oli erityistä, että ala-asteikäiset pojat, joilla oli monenlaisia haasteita mm koulussa, hiljentyivät suuren hevosen läsnäolosta.” Hevosen hiljainen läsnäolo muutti poikien käytöstä ja saivat aikaan sellaisia muutoksia, että olen vieläkin samalla tiellä.

“Olen seurannut Icehearts työtä jo pitkään ja nähnyt sen tulokset. Jo ennen kuin Nelli Niemelä otti minuun yhteyttä, olin miettinyt itsekseni yhteistyön mahdollisuudesta Iceheartsin kanssa. Nellin yhteydenotto oli vain asian vahvistamista vailla.

Img 7142

Elisabeth Rehn vieraili myös tilaisuudessa. “On aivan ihana olla täällä, sillä tytöt muistavat minut ja minäkin saan tästä iloa.” Elisabethillä riittää tyttötyön suojelijan roolilta eläkepäiviltää yhä aikaa mm YK:lle sekä ulkoministeriölle. “En ole viettänyt hiljaista, vaan aika aktiivista eläkettä.” Tyttötyön hän kokee tärkeänä osana Iceheartsia. “On hienoa että fiksut ihmiset aloittivat tämänlaisen toiminnan, sillä tähän selvästi on tarvetta.”

Paikalla olivat myös Korson Mikkolan koulun rehtori Merja Kuokka (kuvassa oikealla) sekä apulaisrehtori Kaija Kirvesmäki. “Ensimmäinen välitön hyöty kun Icehearts aloitti Mikkolan koululla, oli se että opettajien resurssit vapautuivat oppilaille. Icehearts toiminnan myötä koko koulun kulttuuri on muuttunut: oppilaat halailee ja opettajat ovat tulleet ulos “poteroistansa”, koko koulun kulttuuri on muuttunut avoimeksi, niin että meidän pihalla vierailee mm nyt poneja. Jos joku koulu miettii vielä Icehears-toimintaa meidän viestin on että “ÄLKÄÄ ENÄÄ MIETTIKÖ!”

Img 7235

Teksti: Kristiina Kilpala
Kuvat: Kristiina Kilpala