Cambridgen herttua prinssi William tutustui Iceheartsiin

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Tänään oli Iceheartsissa erityinen päivä, kun Cambridgen herttua prinssi William saapui Suomeen. Vierailua isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Presidentti Niinistö otti Cambridgen herttuan vastaan Presidentinlinnalla, jonka jälkeen herttua tutustui Iceheartsin toimintaan helsinkiläisellä jäähallilla.

Cambridgen herttuaa oli vastaanottamassa Suomen Icehearts ry:n puheenjohtaja Aki Riihilahti, toiminnanjohtaja Teemu Vartiamäki ja Iceheartsin perustaja ja johtava asiantuntija Ville Turkka.

Lähes tunnin kestäneen vierailun aikana herttua tutustui Iceheartsin toimintamalliin. Herttua seurasi jäähallissa Icehearts-lasten harjoituksia, mutta pääsi herttua myös itse kokeilemaan jääkiekon pelaamista nuoren Icehearts-pojan opastuksella. Prinssi Williamille lahjoitettiin Iceheartsin toimesta jääkiekkopaita numerolla 82, joka on hänen syntymävuotensa. Herttuan lapsille lahjoitettiin lisäksi pienet Icehearts-paidat tuliaisiksi.

Prinssi Prinssi Valo

Herttua kuuli Icehearts-nuoren ja Icehearts-kasvattajan kokemuksia heidän yhteisestä matkastaan ja toiminnan vaikutuksista lapsen elämässä hänen kasvaessaan nuoreksi aikuiseksi. Paikalla oli myös Icehearts-lapsen isä, joka kertoi siitä, miten Icehearts on vaikuttanut koko perheen elämään.

Herttua oli vaikuttunut toiminnan pitkäkestoisuudesta ja tiiviistä ihmissuhteesta kasvattajien ja lasten välillä. Me olimme sitä vastoin vaikuttuneita prinssi Williamin läsnäolevasta ja lämpöisestä tavasta kohdata muita ihmisiä, niin nuoria kuin vanhempiakin.

Vierailun aikana Iceheartsin väki esitteli askelmerkkejä ja periaatteita, joiden mukaan Icehearts-malli toimii. Pääsemmeköhän pian suunnittelemaan ystävyysjalkapallo-otteluita englantilaisia Icehearts-joukkueita vastaan?

Icehearts Kuva EN