Auttamisen muotoja on monia: leirit ja kyyditykset

Meidän lupauksemme on, että yksikään lapsi ei jää toimintamme ulkopuolelle siitä syystä, että ei pääse paikalle. Tämä tarkoittaa osin isoja haasteita kuljetusten järjestämiselle, jotta yksikään ei jäisi pois. Meidän kasvattajamme kuskaavat ja järjestävät kuljetuksia päivittäin, koska lupausta ei voi pettää.

Img 6 1024x683

Päivittäinen perustyö
Kuljetuskustannukset ja kuljetusten järjestäminen ovat Icehearts organisaation suurimpia kulueriä ja haasteita. Pääkaupunkiseudulla pystymme hyödyntämään hyvää julkista liikennettä, mutta erityisesti maakunnissa tilanne on täysin toinen. Toimintamme piirissä on paljon perheitä, jotka tarvitsevat tukeamme siihen, että lapsi pääsee osallistumaan päivittäistoimintaamme, harjoituksiin ja tapahtumiin. Silloin kasvattajamme hakevat tai järjestävät kuljetuksen. Otetaan esimerkiksi vaikkapa Seinäjoki, jossa kuntaliitosten ja poikien koulupaikkamuutosten myötä kasvattajien viikoittaiset ajomäärät ovat n. 500km.Tämä tarkoittaa meille luonnollisesti myös suuria kustannuksia. Yksittäisesti kuljetuskustannukset ovat suurin kuluerämme, jos katsomme taloutemme kokonaisuutta.

Leiritoiminta
Leiritoiminta on ehkäpä tärkein toimintamuotomme päivittäisen perustyön ulkopuolella. Olemme vuosien mittaan havainneet, että leiritoiminnalla on suuri merkitys lapsiemme kohtaamiselle ja joukkueidemme keskinäiselle sitoutumiselle. Leirit ovat kiireetöntä aikaa, jossa kasvattajille ja lapsille on aikaa toisilleen. Päivän päätteeksi ei ole kiire mihinkään ja saunan lauteilla on luontevaa jutella kaikesta maan ja taivaan välillä. Leiritoimintojen järjestäminen nielee paljon varoja.

Haluamme kuitenkin ehdottomasti panostaa leireihin, koska tiedämme niiden merkityksen ja vaikuttavuuden. Olemme saaneet leiritoimintoihin paljon hyviä kumppaneita, kuten erilaiset säätiöt, joista olemme hakemusta vastaan saaneet taloudellista tukea. Erityinen kiitos leiritoiminnasta menee myös Helsingin NMKY:lle, joka on ollut hyvä kumppanimme jo vuosien ajan.

Kulunut vuosi on ollut meille hyvä, koska olemme saaneet myönteisiä vastauksia erityisesti säätiöiltä. Ensi vuosi voi olla aivan toisen näköinen. Mene ja tiedä.
Leiritoimintaan tarvitsemme tulevaisuudessa hyviä kumppaneita. Jos sinä, arvoisa lukija, tiedät tai tunnet tahoja, jotka voisivat olla tukemassa leiritoimintaamme, otamme kaiken avun avosylin vastaan. Tarvitsemme tiloja, kuljetuskalustoa ja kuljettajia.

Sydämellinen kiitos kaikille fantastisille tukijoillemme ja kumppaneillemme. Ja tervetuloa uudet tukijat!

Saakoon hyvä työ jatkua

Miika Niemelä, Suomen Iceheartsin henkilöstöjohtaja