Turkuun kolmas Icehearts-joukkue

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Turun Icehearts-toiminta laajentuu, kun kaupungin kolmas Icehearts-joukkue aloitti toimintansa kasvattajaksi valitun Samuli Jalosen johdolla. Turun ensimmäiset Icehearts-joukkueet perustettiin vuonna 2014 Niko Valikaisen ja 2017 Pasi Pietikäisen johdolla Turun Pansion alueelle.

SAMULI JALONEN KASVATTAJAKSI

Jalonen on iloisin mielin aloittamassa työt Iceheartsilla koronaepidemian haasteista huolimatta. Hän on päässyt jo tutustumaan toiminta-alueen päiväkoteihin ja joukkuetta kootaan nyt esikouluikäisistä pojista Pansio-Jyrkkälän alueella.

Jalonen on turkulainen sosionomi, joka on työskennellyt niin ammatillisena tukihenkilönä, koulunkäynnin ohjaajana kuin sijaishuollon sijaisenakin. Icehearts tuli Jaloselle tutuksi jo hänen opiskeluvuosinaan, kun hän suoritti työharjoittelunsa Turun Icehearts-joukkueissa. Jalonen tykästyi työhön niin, että jatkoi resurssityöntekijänä syksyn 2019 ajan. Kun vihdoin tuli tilaisuus hakeutua uuden Icehearts-joukkueen kasvattajaksi, sitähän ei jätetty käyttämättä.

Icehearts on vaikuttavaa, merkittävää ja pitkäkestoista toimintaa. Odottavaisin mielin lähdetään elämään seuraavaa 12 vuotta. Ei ole kiire mihinkään ja siinä ajassa pystyy jo vaikuttamaan tukea tarvitsevien lasten elämään.

”Icehearts on vaikuttavaa, merkittävää ja pitkäkestoista toimintaa. Odottavaisin mielin lähdetään elämään seuraavaa 12 vuotta. Ei ole kiire mihinkään ja siinä ajassa pystyy jo vaikuttamaan tukea tarvitsevien lasten elämään.” kertoo Jalonen tunnelmistaan ensimmäisenä työviikkonaan. Tulevien vuosien aikana hän toivoo luovansa joukkueensa lapsiin hyvän suhteen ja mahdollistavan heille hyviä, merkityksellisiä kokemuksia sekä kehittyvänsä itse myös kasvattajana. Jaloselta löytyy vahvaa halua toimia lasten ja nuorten kanssa, pitkäjänteisyyttä sekä tietysti myös liikunnallisuutta.

Jalonen on siis urheilullinen tapaus, jonka sydän sykkii jalkapallolle, hänen pelattuaan sitä lapsesta täysi-ikäiseksi saakka. Sen jälkeen on tullut kokeiltua vähän kaikkea, aina palloilusta kamppailulajeihin asti. Vaikka joukkueurheilu on tärkeässä osassa Icehearts-toimintaa, on se vain palanen kokonaisuutta eikä joukkueeseen mukaan tulevilta lapsilta edellytetä kiinnostusta mihinkään tiettyyn urheilulajiin. Iceheartsin avulla lapset ja nuoret saavat rinnalleen luotettavan aikuisen, joka tukee joukkueen lapsia koulussa ja vapaa-ajalla 12 vuoden yhteisen matkan ajan.

Toivotamme Jalosen lämpimästi tervetulleeksi joukkoomme! Jalosen ja muun Iceheartsin väen yhteystiedot löydät täältä.

Lisätietoja:

Taru Pätäri
Turun Icehearts ry:n hallituksen puheenjohtaja
taru.patari@turku.fi
040 547 0440

Icehearts on varhaisen puuttumisen toimintamalli lapsen hyväksi sekä sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tueksi. Icehearts on innovatiivinen toimintamalli, jonka työväline on joukkueurheilu. Toimintamalli tarjoaa pitkäkestoista ja ammatillista kasvun tukea lapsille, joista on huomattu erityinen huoli. Icehearts ehkäisee innovatiivisesti syrjäytymistä käyttäen joukkueurheilua työvälineenään. Jokainen joukkue on 12 vuotta kestävä yhteinen matka – lapsuudesta aikuisuuden kynnykselle. icehearts.fi